Pikantna piletina bez ulja

( 3.5 od 5 )
Loading...
Pikantna piletina bez ulja
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Sočna i mekana pikantna piletina bez ulja s hrskavom koricom! Da, da, dobro ste pročitali, doista je moguće! Moram priznati da sam bila skeptična kada sam vidjela reklamu za Delimano fritezu na vrući zrak u kojoj sve što pečete, pečete bez ulja. Pomislila sam ili da nije moguće ili da meso tako pečeno (ili pomfrit) jednostavno nije ukusno. Kako sam se ugodno iznenadila kada sam prvi put probala ovo čudo za naše zdravlje da s vama želim podijeliti recepte i iskustva. Što reći nego da je friteza postala ravnopravni član obitelji 🙂 Sin će kupiti jednu za posao jer je praktična, zauzima malo prostora, ne treba vam ulje, štedite struju jer je meso brzo gotovo, možete ju uključiti bilo gdje samo vam treba struja, nema uprljanog štednjaka, prskanja ulja i opeklina. U njoj možete peći svježe ili smrznuto povrće, kobasice, faširance svježe ili smrznute, punjene šampinjone… To je sve što sam za sada probala, ostalo ću vam rado javiti i podijeliti s vama 🙂 Učinite nešto za svoje zdravlje i započnite malim koracima, a jedan je pečenje bez ulja, tijelo će vam biti zahvalno!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Ukoliko ste kupili cijelo pile, raskomadajte ga pomoću oštrog noža za rezanje, škara i daske za rezanje. Za obrok možete koristiti 4 ili 8 komada piletine, ovisno o vašim apetitima. Niže su opisani koraci rezanja pileta

  • Drugi korak

    Pile okrenite na leđa. Oštrim nožem prvo odrežite vrh krila na mjestu gdje je pregib s hrskavicom

  • Treći korak

    Batak povucite prema van. Dio koji spaja batak s prsima zarežite nožem. Potom povucite batak prema dolje kako biste pronašli spoj kosti. Taj dio primite rukom i izvucite ga iz sredite dok kost ne počne pucati. Nožem između rascjepa zarežite hrskavicu i predio koji će se sam početi povlačiti za nožem. Odvojite batak od zabatka.

  • Četvrti korak

    Potom okrenite pile i pronađite sredinu prsa. Zarežite nožem duž hrskavice vrha prema dnu s unutarnje strane. Potom to isto napravite s vanjske strane. Primite prsa i lagano režite prema unutrašnjosti povlačeći meso prema sebi.

  • Peti korak

    Raširite krilce. Primite ga i vucite ga prema gore dok ne pukne kost. Zarežite hrskavicu i mesnati dio oko nje koji je spojen s prsima.

  • Šesti korak

    Pomiješajte začine i dobivenu smjesu dobro utrljajte u meso.

  • Sedmi korak

    Stavite peći u Delimano fritezu na vrući zrak, 2 puta po 4 komada. Pecite na 180°C s jedne strane 15 minuta, a zatim okrenite i pecite drugu stranu 5 minuta pa vratite s kožicom prema gore i pecite još 5 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Ponovite postupak s preostala 4 komada piletine. Ukoliko nemate Delimano fritezu, komade piletine stavite u vrećicu za pečenje i pecite u ugrijanoj pećnici na 180°C 60 minuta. Nakon 60 minuta maknite vrećicu (pazite jer će biti puna soka od piletine) i piletinu s koricom prema gore zapecite još 10 minuta.

Savjet

  • Za pečenje mesa u Delimano fritezi ili vrećici za pečenje nije potrebno ulje stoga nemojte koristiti ulje kod pečenja ili pripreme marinade. Pileće meso možete marinirati začinima i ostaviti u hladnjaku do 3 dana te peći kada ogladnite. Zabatke možete otkostiti. Delimano friteza je toliko jednostavna za korištenje da djeci iznad 8 godina možete prepustiti pripremu ručka.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password