Pileća krilca na posteljici od tjestenine s pestom

( 0 od 5 )
Loading...
Pileća krilca recept
  • 4 osobeBroj osoba
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Skoro sam pala sa stolice kada mi je Paula s ljetovanja javila da je jela pesto i da je oduševljena. Kada? Kako? Paula i pesto? Što se desilo, pa samo je otišla s frendicom na more i nema je tek 10 dana?! Kome je uspjelo napraviti nešto što ja nisam posljednjih 15 godina? I onda me uhvatio smijeh! Pa jasno da je probala jer nije doma i „ja“ ne govorim da proba, da je fino i zdravo jer baš onda neće. Inače, kada Paula ide kod nekoga na dan-dva ili više, sva se preznojim jer moram ljudima javiti koliko (ne) jede i da je „malo“ teža za hranu, ali zapravo vrlo jednostavna jer jede 5 stvari pa nema s njom punom posla. Tako se ja tješim i tješim ljude, ispričavajući se što je eto tako meni i njima grah pao.

A ono ljudi oduševljeni i povratne informacije sasvim drugačije, Paula sve jede, ne drami i baš joj je ukusno. Muž umire od smijeha, a ja ne znam da li bih se smijala ili plakala. Ok, tako je kako je, doma ne jede ali barem okolo jede što i nije tako loše.

I onda se Paula vratila s mora, a ja sva sretna idem napraviti kombinaciju koju najviše voli, „novo normalno“. Krilca su joj inače omiljena, tjesteninu obožava, a pesto ću napraviti takav da će prste polizati! Odem u dućan i sve pripremim dok ona spava jer kada se probudi slijedi iznenađenje i ja ću uživati gledajući je kako jede, mljacka, svim frendovima javlja kao je fino, uživa, grli me i govori kako je to najbolji pesto na svijetu.

I onda sam se probudila! Jer probudila se i sva sretna vidjela da je pesto za ručak, a onda mrtvo hladno rekla da to nije taj pesto i onaj na moru je bio finiji. Eto mi ga na!

No, moja su krilca i dalje najbolja, a tajna je u kombinaciji ljubavi i Međimurskog pileta 🙂

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za pesto:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Piletinu marinirajte u maslinovom ulju i začinima po želji (gore sam navela koje ja koristim) i stavite peći na ulje u tavu na srednje jaku vatru.

  • Drugi korak

    Tjesteninu skuhajte al dente (najbolje prema uputama na pakiranju). Vodu od kuhanja tjestenine nemojte baciti, ostavite sa strane jer će vam možda zatrebati za pesto.

  • Treći korak

    Dok se piletina peče i tjestenina kuha, pripremite pesto za koji prvo operite i nasjeckajte rukolu ili špinat, a češnjak očistite i narežite na sitne kockice.

  • Četvrti korak

    Za pesto u blender stavite (možete zdrobiti i štapnim mikserom) rukolu ili špinat, bademe, češanj češnjaka i pola količine maslinovog ulja (50 ml).

  • Peti korak

    Dodajte ribani sir, malo posolite pa nastavite miksati lagano dodavajući ulje.

  • Šesti korak

    Kuhanoj tjestenini dodajte pesto i dobro promiješajte, a po potrebi dodajte malo vode u kojoj ste kuhati tjesteninu

  • Sedmi korak

    U sredini tanjura napravite posteljicu od tjestenine i na nju posložite pileća krilca.

  • Osmi korak

    Tanjur možete dodatno ukrasiti maslinovim ulje, paprom, sjemenkama po želji, ribanim parmezanom ili listićima bosiljka.

Savjet

  • Pileća krilca možete peći i u pećnici ako imate više vremena, meni su na tavi puno brže gotova i ne moram kasnije ribati protvan :-) Za tjesteninu odaberite fettuccine ili špagete, ovisno što više volite iako može i svaka druga tjestenina.

Call to action banner image
x

Lost Password