Pileća prsa pečena u foliji s limunom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Nekada davno piletina mi se činila prilično dosadnim mesom. U djetinjstvu smo najčešće jeli pohano ili cijelo pile s mlincima, a kasnije sam počela otkrivati sve moguće kombinacije i okuse. Batke i zabatke na poham već ih otkostim pa uživam u samom sočnom mesu pečenom na naglo ili punjenom. Pohamo rijetko i to je uvijek file, a cijelo pile pečemo, punimo, grilamo, mažemo senfom ili umakom od pive, jednostavno nema kraja kombinacijama.
Perutnina ima odlična pakiranja mesa na podlošku pa tako primjerice i otkoštene zabatke koje pripremamo u fritezi na vrući zrak. Ako ovu kombinaciju niste probali, propuštate novu dimenziju okusa bez kapi ulja, a tako sočnu i hrskavu.
Mislim da je svima najdraža piletina u „ajngemahtecu“ iliti u varivu s graškom, mrkvom i noklicama koje neodoljivo podsjeća na djetinjstvu i uvijek nas vraća bakama koje su nas liječile domaćim pilećim juhicama i noklicama.
Taj sam običaj već prenijela na svoju djecu, nadam se da će ga održati i uživati u bezvremenskim jelima.

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za pire:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Krumpir ogulite, narežite na kockice i stavite kuhati u posoljenu vodu.

  • Drugi korak

    Uključite pećnicu na 180°C.

  • Treći korak

    Pileći file (4 komada) posolite i popecite na tavi na 40 ml maslinovog ulja.

  • Četvrti korak

    Limun narežite na ploške.

  • Peti korak

    Uzmite 4 komada aluminijske folije, pokapajte svaki s malo ulja, stavite plošku limuna, na limun posložite prepečeno meso pa opet na meso plošku limuna, začinite paprom pa preklopite foliju i zatvorite rubove. Za svaki komad pilećeg filea napraviti posebno.

  • Šesti korak

    Pecite u pećnici 10 minuta.

  • Sedmi korak

    Za to vrijeme od kuhanog krumpira napravite pire. Vodu ocijedite pa dodajte sol, mlijeko i maslac, dobro zdrobite pa dodatno promiješajte mikserom. Na kraju dodajte ulje s okusom tartufa i sve još kratko mikserom promiješajte.

  • Osmi korak

    Poslužite uz omiljenu salatu.

Savjet

  • Piletini i limunu u foliji možete dodati i ružmarin što će pojačati miris i okus. Piletinu uvijek imajte spremnu u hladnjaku tako da više komada marinirate sa soli, paprom, češnjakom, crvenom paprikom i malo ulja. Tako ćete uštedjeti vrijeme, a uvijek imati spremno meso za razne kombinacije.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password