Pilećim rolicama nitko ne može odoljeti, a kombinacija s pancetom posebno je sočna i ukusna. Ja im mogu jesti svaki dan, a niti moji doma se ne bune 🙂 Brzo su gotove, uvijek zanimljive i možete ih pripremiti nekoliko dana ranije pa onda samo ispeći, spohati ili zapeći.
Inače, u kuhinji se koristim malim trikovima koji mi olakšavaju svakodnevnu pripremu obroka kao npr. priprema obroka za nekoliko dana unaprijed (meal prep) ili spremanje mesa u zamrzivač komad po komad zasebno. Pileći file primjerice zamrznem svaki odvojeno, a zatim ih spremam u vrećice. Ovo me spašava kada mi se žuri jer se brže odmrzne od hrge mesa, a uvijek mogu uzeti komada koliko trebam. Tako štedimo vrijeme i novac, u hladnjaku uvijek ima mariniranog mesa za dan poslije ili spremnog za odmrzavanje. Isto radim i sa otkoštenim zabatcima koji najviše imam u zamrzivaču 🙂
Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec
Meso istucite tanko kao za pohanje i „iskrojite“ da ne bude šire od šnita pancete. Zatim ga lagano posolite i popaprite.
Na aluminijsku foliju stavite malo ulja na koje posložite 3 šnite pancete i na njih okomito stavite meso na koje dodajte šunku i sir.
Uz pomoć folije čvrsto zarolajte meso da dobijete lijepi smotuljak koji zategnite sa strane uz pomoć rubova folije.
Na laganu vatru stavite kuhati vodu. Rolice zamotane u foliju stavite kuhati kada voda proključa i kuhajte 5 minuta. Vode neka bude dovoljno da prekrije rolice.
Kuhane rolice izvadite iz vode i ostavite sa strane.
Pripremite tavu i žlicu maslinovog ulja za pečenje.
Rolice odmotajte iz folije pa pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok panceta ne dobije lijepu boju i postane lagano hrskava.
Poslužite uz omiljeni prilog i salatu.
Umjesto pilećeg filea možete koristiti otkošteni zabatak koji je još sočniji. Postupak je isti, samo malo jače istucite meso zabatka prije nego krenete raditi rolice. Svakako napravite više pa ostavite u hladnjaku omotano u foliji (ne skuhano) i za 2-3 dana imate polugotov ručak.