Pileći batci i zabatci s jabukama, krumpirom i lukom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 1:10 hGotovo za
Ispiši recept

Kada sam klincima rekla da za ručak imamo piletinu s jabukama, samo su okrenuli očima i naravno da je Paula izjavila kako neće jesti i da ne može vjerovati što mi sve pada na pamet 🙂

Ma htjela sam ja napraviti piletinu samo s jabukama, ali sam zbog njih ipak stavila malo krumpira što mi se na kraju jako dopalo. Nekako je krumpir napravio balans okusa i jabuke nisu dominirale. A kada je bilo pečeno i kada su osjetili miris i vidjeli kako izgleda, bili su kod stola brzinom munje 🙂 Sve se pojelo iako su im pečene jabuke bile malo čudnog okusa. Sve je stvar percepcije i želje za novim okusima pa nemojte dvojiti i probajte ovu kombinaciju, sigurna sam da ćete ponoviti još koji put 😉

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 190°C i pripremite veliki lim za pečenje (onaj plitki za pizzu).

  • Drugi korak

    U ½ dcl ulja dodajte žličicu soli, pola žličice papra i crvene paprike. Sve dobro promiješajte pa utrljajte prstima u meso i ostavite sa strane. Ovaj korak možete napraviti i dan ranije pa ostaviti u hladnjaku.

  • Treći korak

    Krumpir ogulite i narežite na manje komade po dužini. Deblje od pomfrita, a tanje od četvrtina. Jabuke ogulite i narežite na iste komade kao i krumpir. Luk ogulite i narežite na „rezance“. Češnjak ostavite u ljusci.

  • Četvrti korak

    Meso stavite u lim za pečenje kožicom prema dole. Krumpir i luk pomiješajte, dodajte ostatak ulja i začina pa promiješajte. Ubacite u lim za pečenje između piletine. Dodajte češnjak u ljusci također između mesa.

  • Peti korak

    Pecite 45 minuta, a zatim izvadite iz pećnice, dodajte narezane jabuke i ružmarin, meso okrenite s kožicom prema gore pa pecite još 15 minuta.

Savjet

  • Pileće batke i zabatke možete zamijeniti pilećim ili purećim fileom ili svinjskim kotletima. U slučaju da se odlučite za file, postupak je isti. Ukoliko se odlučite za kotlete, njih prije nego stavite u lim za pečenje, kratko ispržite na tavi s malo ulja s obje strane da dobiju lijepu tamniju boju (možete ih prije prženja uvaljati u brašno, tako će meso zadržati sokove). Krumpir možete u cijelosti zamijeniti jabukama ili jabuke uopće ne dodati. Vidjet ćete da li će vam se svidjeti okus jabuka.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password