Piletina i pivo vole se javno, a ja ih volim oboje! U pivu ili uz pivo, pileći odresci sa zadovoljstvom će plivati u aromi koja će iz njih izvući najbolje.
Ovo jelo dostojno je vašeg stola u svakodnevnim ili pak posebnim prilikama, uvijek će vas iznova iznenaditi kombinacija okusa, a ako se pitate zašto baš pivo Zeko je reko, reći ću vam da sam jednostavno pogodila!
I tako bude svaki put nakon što probam pivo, dogodi se čarolija i točno pred očima vidim jelo koje ću pripremiti. Naravno, osim aroma i okusa piva, pomaže i što volim riskirati jer tko ne riskira, ne dobije ovako dobro jelo!
Inače, osim što je pitko i ukusno, ovo pivo pomaže u sakupljanju hrabrosti za čitanje prave stvari. Izuzetno zanimljiva etiketa dočarava Maksimirsku šumu i sudionike poznatog vica o zeki koji je skupio hrabrost i reagirao na guranje preko reda drugih životinja – tek nakon pola gajbe piva, „kaj, ko je rek’o?! Zeko je rek’o!“
I za kraj donosim još jedan razlog zašto kupiti ovo pivo! Pivovara Medvedgrad 20 centi po svakoj prodanoj boci donira udruzi BIOM za projekt Life SUPport kojim se osigurava budućnost za bjeloglave supove u Hrvatskoj!
Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad
Luk narežite na trakice, a meso dobro posušite papirnatim ubrusom.
Svaki komad mesa s obje strane uvaljajte u brašno i zatim kratko ispecite na maslinovom ulju.
Meso izvadite iz tave i ostavite sa strane, u tavu dodajte još malo ulja i ubacite luk. Posolite, promiješajte i pržite 10 minuta.
Luku dodajte rajčice iz ulja, začine i 1 dcl piva, sve promiješajte i neka se kuha još 5 minuta.
Sada dodajte meso, zalijte ostatkom piva i ostavite da se sve zajedno krčka dok meso me omekša.
Na kraju dodajte šurlice, promiješajte i ostavite da se kuha dok šurlice ne budu gotove.
Poslužite toplo uz čašu hladnog piva.
Mesu osim suhih rajčica možete dodati krupno rezane gljive, a umjesto šurlica možete koristiti rižu ili neku drugu tjesteninu po želji. Jelo će biti jako ukusno i uz palentu.