Pileći ražnjići s hrskavim krumpirom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 50 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Pročitala sam na internetu da ražnjići izvorno potječu od nas s Balkana. „Ražnjići su popularni specijalitet sa roštilja na ražnju, ekvivalent grčkom suvlakiju , bugarskom šiščeta i turskom šašliku. Ime je izvedeno iz reči ražanj. Jelo je popularno u kuhinji zemalja balkanskog poluotoka“.
Mislim da nema djeteta, a čini mi se ni odrasle osobe, koja nije luda za ražnjićima 🙂 Uvijek se traži ražnjić više i kod malih i kod velikih, a ono najbolje kod njih je što ih možemo napraviti u bezbroj kombinacija. S piletinom, puretinom, svježim povrćem, mozzarellom, pancetom, raznih umacima i marinadama.
Ljeti volim već pripremljena i jednostavna jela koja mi olakšavaju svakodnevnicu i velike vrućine. U Zagrebu je prevruće i ne da mi se dugo stajati za štednjakom, a na moru vrijeme više volim provoditi na plaži. E baš zato su ovi ražnjići top! Pa djeca ih mogu sama ispeći 🙂 A krumpir je priča za sebe! Može s njim i ne mora, meni osobno je dovoljno meso i sezonska salata, ali klinci će vrlo rado pojesti koji hrskavi krumpirić što će ih motivirati da ih i ogule pa opet vama manje posla 🙂 Olakšajte si i uživajte u godišnjem odmor hedonistički, baš uz ove ražnjiće i krumpiriće!

Recept je nastao u suradnji sa Perutnina Ptuj.

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za umak:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Kupljene pileće ražnjiće pola sata prije pečenja izvadite iz hladnjaka. Već su marinirani pa oko njih nema pripreme.

  • Drugi korak

    U lonac stavite vodu da se grije i malo posolite. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite na kriške.

  • Treći korak

    Dodajte u proključalu vodu i kuhajte 10 minuta.

  • Četvrti korak

    Za to vrijeme upalite pećnicu na 200°C i pripremite lim za pečenje (ja koristim onaj veliki malo dublji).

  • Peti korak

    Krumpir ocijedite, stavite u lim za pečenje za pospite mješavinom začina i dobro, ali lagano, izmiješajte rukama da se začini prime za svaki krumpir sa svih strana.

  • Šesti korak

    Pecite 30 – 35 minuta dok ne poprime zlatnu boju.

  • Sedmi korak

    Dok se krumpir peče, na tavi ili roštilju ispecite ražnjiće. Možete ih za vrijeme pečenja lagano premazivati maslinovim uljem ili tamnom pivom pomiješanom sa medom i senfom.

  • Osmi korak

    Poslužite ražnjiće s krumpirom i svježom salatom uz omiljeni umak.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password