Piletina na lovački s knedlama od kruha

( 0 od 5 )
Loading...
  • 40 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 1:20 hGotovo za
Ispiši recept

Piletina na lovački moje je jelo godine jer je pravo iznenađenje. Baš je jednostavno i drugačije, piletina je sočna, a s povrćem i sosom se možete poigrati kako god želite. Ljeti možete koristiti svježu rajčicu i sezonsko povrće, a zimi ovu kombinaciju sa šampinjonima s tim da možete dodati i ostale gljive koje volite. Jedino je s knedlama više posla, ali isplati se. Mi smo danas pošteno omastili brk, a ostalo je i za sutra što me posebno veseli. Knedle su sočne taman koliko treba i pikantne od pancete koju obavezno ispecite pa neka miriše cijela kuća 🙂 Predlažem da odmah napravite duplu dozu i uživate!

Sastojci

  • Za piletinu:
  • Za knedle od kruha (cca. 10 kom)
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Šampinjone očistite i narežite na deblje listiće. Luk nasjeckajte na sitne kockice.

  • Drugi korak

    U veću i plitku plastičnu posudu stavite brašno, dodajte sol i papar te promiješajte.

  • Treći korak

    Komade piletine uvaljajte u smjesu od brašna, otresite i stavite peći na tavu na koju ste stavili 3 žlice maslinovog ulja.

  • Četvrti korak

    Piletinu pecite na srednje jakoj vatri sa svake strane po 5 minuta.

  • Peti korak

    Pečenu piletinu premjestite u vatrostalnu posudu, a u tavu na kojoj ste pekli piletinu dodajte još 3 žlice ulja pa ispržite luk.

  • Šesti korak

    Nakon 10 minuta prženja luka na srednje jakoj vatri dodajte narezane šampinjone.

  • Sedmi korak

    Sada upalite pećnicu na 180°C.

  • Osmi korak

    Nakon 10 minuta prženja šampinjona dodajte začine, temeljac i vino, promiješajte i pričekajte da zavri.

  • Deveti korak

    Sada dodajte koncentrat rajčice i sjeckanu rajčicu, promiješajte i pustite da još jednom zavri.

  • Deseti korak

    Umak od vina i šampinjona prelijte preko mesa i stavite peći u pećnicu 40 minuta.

  • Jedanaesti korak

    Dok se piletina peče, pripremite knedle od kruha.

  • Dvanaesti korak

    Stari kruh narežite na kockice pa ga prelijte toplim mlijekom i ostavite 10 minuta da kruh upije mlijeko.

  • Trinaesti korak

    Ako vam se čini da mlijeka nije dovoljno, slobodno dodajte još malo.

  • Četrnaesti korak

    Luk narežite na kockice, a pancetu na trakice.

  • Petnaesti korak

    Na tavu bez masnoće stavite pržiti slaninu, maknite je iz tave pa na masnoću od slanine dodajte narezani luk.

  • Šesnaesti korak

    Luk pržite 10 minuta dok ne omekša. Za to vrijeme pečenu slaninu narežite na jako sitne komadiće.

  • Sedamnaesti korak

    Natopljenom kruhu dodajte luk, narezanu slaninu, jaja, sitno sjeckani peršin i ostale sastojke, sve dobro promiješajte i ostavite sa strane 10 minuta.

  • Osamnaesti korak

    U veću zdjelu stavite vodu da zakuha pa za to vrijeme vlažnim rukama napravite manje knedlice. Imajte na umu da će se knedle kuhanjem povećati pa ako želite manje, pripazite na veličinu.

  • Devetnaesti korak

    Knedle dodajte u proključalu vodu i na laganoj vatri kuhajte 15 minuta.

  • Dvadeseti korak

    Izvadite ih iz vode, ocijedite i ostavite sa strane.

  • Dvadeset i prvi korak

    Poslužite ih s piletinom, umakom i omiljenom salatom i čašom vina.

Savjet

  • Od piletine možete koristiti i rasjek cijelog pileta, a od povrća dodati mrkvu i/ili grašak. Ja volim dodati brokulu  Ako nemate stari kruh, uzmite svježi pa ga narezanog do hrskavosti ispecite u pećnici tako da ga rasporedite u veliki lim za pečenje. Knedle možete zamijeniti palentom, pireom, kuhanim krumpirom ili tjesteninom.

Call to action banner image
x

Lost Password