Piletina s kikirikijem

( 5 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače recepti (13)
  • Priče jedne kuhače recepti (14)
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Ma nema osobe koja ne voli ovo jelo! I zapravo, kad bolje razmislim, nije ni čudo jer u ovoj kombinaciji soja sos i kikiriki daju aromu baš kakvu treba, da se svi oduševe i traže repete. I upravo ta dva sastojka čine ovo jelo drugačijim i ukusnijim. Ja ponekad, kada nemam kikiriki pri ruci, stavim sezam ili sjemenke suncokreta, ispadne jako dobro, ali kikiriki je kikiriki 🙂

Kakvu god kombinaciju odabrali, sigurno ćete uživati, ali svakako preporučam prvo probati original recept prije nego se upustite u avanture u kuhinji.

I da, obavezno napravite malo više, tražit’ će se repete, budite sigurni 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Piletinu narežite na trakice (dužine i debljine palca), papriku i mrkvu na tanke štapiće, poriluk na kolutiće (bijeli dio), a kikiriki očistite.

  • Drugi korak

    Zagrijte dvije žlice ulja u woku (ako nemate wok, može i obična tava, malo dublja) i popržite piletinu sa svih strana na najjačoj vatri. Piletinu izvadite iz woka i odložite sa strane.

  • Treći korak

    Dodajte još dvije žlice ulja u wok pa kad se ugrije ubacite poriluk i mrkvu. Pirjajte na srednjoj vatri 10 minuta, dodajte paprike i nastavite pirjati na srednjoj vatri još 10 minuta.

  • Četvrti korak

    Dodajte kikiriki, prženu piletinu, sol i papar, promiješajte i pirjajte još pet minuta na najmanjoj vatri.

  • Peti korak

    Za to vrijeme u šalici dobro izmiješajte 2 dcl tople vode, soja umak i dvije žličice brašna te dodajte u jelo. Malo pojačajte vatru i kuhajte još 5 minuta dok se sve ne zgusne. Ostavite sa strane.

  • Šesti korak

    U veliki lonac (po mogućnosti barem 4 litre) stavite vodu da prokuha i posolite žlicom soli. Kad prokuha, dodajte tjesteninu te nastavite kuhati prema uputama na pakiranju. Kuhajte na najjačoj vatri i promiješajte 3 do 4 puta. Kad je gotova, tjesteninu procijedite bez ispiranja. Servirajte s umakom uz sezonsku salatu. Po želji jelo možete posipati parmezanom.

Savjet

  • Umjesto piletine možete koristiti i puretinu, a sve sastojke možete narezati dan ranije da uštedite na vremenu kada dođete s posla. Umjesto tjestenine, možete koristiti bilo koji drugi prilog – riža odlično paše uz ovo jelo, a djeca vole i pire. Ja naravno predlažem integralnu tjesteninu ;-) Što se tiče kikirikija, navela sam minimalnu količinu pa slobodno povećajte ako ga volite :-)

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password