Piletina s krumpirom iz pećnice

( 5 od 5 )
Loading...
Piletina s krumpirom iz pećnice
  • 4 osobeBroj osoba
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 45 mVrijeme kuhanja
  • 1:15 hGotovo za
Ispiši recept

Ima li što ukusnije od piletine s krumpirom iz pećice? Čim čujete za ovo jelo pomislite na nedjelju, obitelj, mamu, radost i zadovoljnu dječicu jer pečeni picek nema konkurenciju 🙂 S krumpirima, povrćem ili pak mlincima jednako je zanimljiv i velikima i malima, a vjerujem da svaka obitelj ima svoj recept. Mi se stalno igramo novim kombinacijama i začinima, ovisno tko sprema i kako smo raspoloženi, a u zadnje vrijeme češnjak kao začin je nezaobilazan jer su djeca porasla i žele nove okuse. I jeste li primijetili da iako svi vole pečenog piceka, meso nekako padne u drugi plan i uvijek fali krumpira?!? Vjerujem da će vam se ovaj recept dopasti, isprobajte i javite dojmove 🙂

Sastojci

  • Za piletinu:
  • Za umak:
  • Za prilog:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Krumpir operite (ne gulite), narežite na kriške i prokuhajte u slanoj vodi 5 minuta (kada voda počne ključati namjestite alarm na 5 minuta).

  • Drugi korak

    Krumpir ocijedite i ostavite da se osuši te za to vrijeme napravite umak za piletinu.

  • Treći korak

    Upalite pećnicu na 220°C.

  • Četvrti korak

    Pile razrežite na komade pa svaki komad dobro obložite (namažite) mješavinom maslinovog ulja, soli i papra. Ostavite sa strane na sobnoj temperaturi. Ovaj korak možete napraviti i dan ranije pa ostaviti piletinu u hladnjaku. U tom slučaju meso izvadite iz hladnjaka i pripremite umak barem 30 minuta prije pečenja.

  • Peti korak

    Sada pripremite umak od navedenih sastojaka i njime premažite svaki komad piletine.

  • Šesti korak

    U veću posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje složite krumpir u jednom redu i pokapajte ga uljem. Možete lagano promiješati rukama da se ulje „primi“ za svaki komad krumpira. Krumpiru možete dodati glavicu crvenog luka narezanog na trakice i nekoliko režnjeva češnjaka koji nemojte guliti prije pečenja.

  • Sedmi korak

    Po krumpiru rasporedite piletinu okrenutu kožicom prema gore i pecite u pećnici 45 minuta, odnosno dok krumpir i kožica na mesu ne postanu hrskavi.

  • Osmi korak

    Tijekom pečenja možete u 2-3 puta meso i krumpir zaliti preostalim umakom.

  • Deveti korak

    Kada su meso i krumpir gotovi i hrskavi, izvadite iz pećnice pa meso maknite s krumpira na zaseban tanjur i pokrijte folijom 15 minuta. Za to vrijeme će se krumpir dovoljno ohladiti za jelo.

  • Deseti korak

    Poslužite uz omiljenu salatu.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password