Svi ljubitelji zdravih obroka odmah će po naslovu znati da je riječ o fenomenalno ukusnom i hranjivom jelu. Leća i slanutak puni su proteina, izuzetno zasitni, a u kombinaciji s meso nahraniti će i one najzahtjevnije kao što je moj muž :-). Jer meso i pivo u kombinaciji ne može biti loše, a posebno kada je u pitanju piletina koja toliko voli pivo.
Ovu kombinaciju možete pripremiti i s pilećim fileom koji također koristim od Perutnine, linija mesa Međimursko pile jer je uvijek svježi, a pakiran je po 500 gr što nam je dovoljno za jedan obrok. Dodajte još puno povrća po želji i bit ćete jako zadovoljni i dugo siti.
Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec
Meso začinite solju, paprom, crvenom paprikom i kurkumom.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu kožom prema dolje pa dobro zapecite. Zatim okrenite meso s kožom prema gore pa zapecite još jednom i zatim zalijte pivom. Pustite da pivo ishlapi i umak reducira (zgusne).
Za to vrijeme očistite mrkvu, luk i češnjak i narežite na sitne kockice.
Pečenom mesu dodajte luk, češnjak i mrkvu i sve kratko pržite na srednje jakoj vatri.
Nakon 10 minuta dodajte leću, narezane šampinjone i slanutak, prelijte pasiranom rajčicom i kuhajte 10 minuta.
Maknite s vatre, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz omiljenu salatu i preostalo pivo.
Leću i slanutak možete koristiti konzerviranu što će vam skratiti vrijeme pripreme. Po želji možete dodati crveni ili bijeli grah te na kraju u jelo dodati kukuruz. Izuzetno je hranjivo, a ukoliko nešto ostane, spremite u hladnjak za sutra. Umak po želji ostavite gušći ili razrijedite vodom ukoliko želite dobiti rjeđe „varivo“.