Piletina s tikvicama je još jedan primjer kako meal prep olakšava život, a štedi vrijeme i novac. Posebno u ljetnim mjesecima kada izbjegavamo dugotrajno kuhanje, a moramo jesti i želimo jesti zdravo i ukusno. Pileći file je praktičan za više vrsta jela i uvijek imam u hladnjaku marinirano pileće meso što je već skoro pola posla 😉 Na ovaj način djeci dajem priliku da sama pripreme brzi obrok jer pileći file doista nije problem pripremiti, a sebi štedim vrijeme i uvijek znam što ću kuhati sutra! Bitno je uvijek imati svježeg povrća u hladnjaku i ideje dolaze same od sebe! Meni je ovo jelo ukusno i toplo i hladno, ovisi o godišnjem dobu. Ponekad kao prilog skuham rižu da dobijem na količini ili jednostavno ovako pripremljeno jedem uz salatu, a ostatak sljedeći dan kombiniram s rižom i svi zadovoljni 🙂 Uvijek razmišljajte unaprijed i olakšajte si jer kada skuhate veće količine, nemate brige za drugi dan i čak imate i zdravi ručak za posao 🙂
Cherry rajčice narežite na četvrtine (ako koristite rajčicu, onda na male komade), češnjak na sitne kockice, a piletinu na trakice dužine i debljine palca.
Tikvicu operite, odrežite krajeve te nožem za guljenje po dužini tikvice režite široke rezance dok ne dođete do sredine tikvice, odnosno, koštica. Sredina tikvice se ne koristi za rezance.
U tavi na najjačoj vatri zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte piletinu, sol, papar, pola češnjaka, promiješajte i pržite 5 minuta (dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana). Smanjite vatru na pola, dodajte tikvice, rajčice, peršin te promiješajte i ostavite na vatri još 5 minuta, zatim ugasite.
Na drugoj tavi ugrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte ostatak češnjaka pa propržite 1-2 minute na srednjoj vatri, dodajte vodu i vatru smanjite na najmanje.
Zatim dodajte grčki jogurt, naribani sir i peršin te nakon 2 minute dodajte smjesu piletine i tikvica. Sve dobro promiješajte prije posluživanja.
Ako dobijete nenajavljene goste, uz ovo jelo možete poslužiti rižu kako biste dobili veću količinu obroka ili rižu kao prilog možete ostaviti za drugi dan