Ukoliko još niste probali rižin papir, sada je pravo vrijeme. Bez glutena je, lagan i jednostavan za korištenje, možete ga puniti mesom ili povrćem ili pak koristiti za pitu kao u ovom slučaju.
Rižin se papir najviše koristi za spring rolice koje ste sigurno jeli, vjerojatno pržene i hrskave s nekim egzotičnim umakom. Jedan takav recept možete pronaći ovdje
Osim što je bez glutena, idealan je za sve koji paze na kalorije jer ima malo kalorija te ga nije potrebno termički obrađivati.
U većoj zdjeli pomiješajte sir, vrhnje i grčki jogurt.
Smjesi dodajte prašak za pecivo, sol, jaja, maslinovo ulje i mineralnu vodu. Sve dobro promiješajte.
Od gotove smjese izdvojite mali dio sa strane, cca 1 šalicu te 2 rižina lista za kraj.
Okrugli kalup za pečenje ili okruglu vatrostalnu zdjelu promjera 24 cm obložite papirom za pečenje.
Uzmite 2 lista i potpuno ih umočite u smjesu sira i jaja, zadržite umočene par sekundi i bez cijeđenja prebacite u kalup. To će biti podloga.
Sve ostale rižine papire (osim ona 2 koja ste stavili sa strane za kraj) razlomite na manje komade, ubacite u smjesu, dobro promiješajte da upiju čim više smjese te sve prebacite u kalup.
Sada u zdjelu stavite onaj dio smjese koji ste stavili sa strane, namočite u nju 2 preostala lista i položite ih na vrh pite (postupak isti kao kada ste radili podlogu).
Prelijte ostatak smjese po svemu, vilicom ili nožem probodite po piti i stavite u hladnjak na 15 minuta.
Upalite pećnicu na 190°C, nakon 15 minuta pitu izvadite iz hladnjaka i pecite 40 minuta.
Poslužite toplo uz čašu jogurta.
Kiselo vrhnje možete izbaciti te koristiti samo jogurt. Pitu možete peći i u klasičnom limu za pečenje, ne treba biti okruglog oblika.