PITA SA SIROM I ZOBENIM PAHULJICAMA

( 3.9 od 5 )
Loading...
PITA SA SIROM I ZOBENIM PAHULJICAMA
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Ova je pita od zobenih pahuljica nastala sasvim slučajno, u želji da pojedem nešto drugačije i zdravo.

Obožavam recepte koji nastaju kada čistim hladnjak, jednostavni su i ukusni, dok koristiti možete doslovno ono što imate kod kuće. Tako možete ubaciti ribanu mrkvu, ribano zelje, špinat zamijeniti blitvom te možete ubaciti komadiće pečene hrskave pancete ili pečenog pilećeg mesa.

Vjerujem da bi se mljeveno meso, posebno ako vam ostane od bolonjeza isto dobro uklopilo u ovu kombinaciju. Uglavnom, kombinacija je bezbroj, na vama je na pustite mašti na volju i očistite hladnjak!

Pita je idealna za ručak ili večeru, a dobro će doći i kao gablec na poslu.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 200°C i pripremite posudu za pečenje 30x20cm ili okrugli kalup promjera 22 cm, koje obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    U zdjeli vilicom istucite jaja, dodajte ostale sastojke i 2 šake špinata pa promiješajte. 1 šaku špinata ostavite sa strane, mozzarella će vam trebati u sljedećem koraku.

  • Treći korak

    U kalup stavite pola smjese, poravnajte pa rasporedite narezani špinat i mozzarellu. Prekrijte drugom polovicom smjese, poravnajte i pospite sjemenkama.

  • Četvrti korak

    Pecite 30 minuta, ohladite i poslužite.

Savjet

  • Zobene pahuljice možete zamijeniti heljdinim.

Call to action banner image
x

Lost Password