Neka kaže tko što hoće, ja sam napravila ove pogačice s Ipom (IIPA – Imperial India Pale Ale) i ispale su fenomenalno! Znam da postoje neka pravila što s čim upariti i inače ih pratim, ali ovaj sam put riskirala i napravila po svom osjećaju kombinaciju koja se pokazala vrhunskom! Iskreno, ne znam da li su finije same pogačice ili piva ili kombinacija pogačica i pive jer, osim što se piva nalazi u pogačicama, morate zalijevati pivom dok jedete da ne bi bilo suho i dosadno J Ova fenomenalna piva inače odlično paše uz meso i ribu s roštilja, voćne deserte i tvrde sireve intenzivnog okusa pa probajte i uživajte!
U mlakom mlijeku rastopite šećer i izmrvite kvasac te ostavite da se kvasac digne.
Dok se kvasac diže, u tavi ugrijte malo masti ili ulja i dodajte čvarke da se ugriju i omekšaju. Kada omekšaju, sameljite ih u blenderu.
Prosijte brašno, napravite udubinu u sredini, ulijte kvasac, dodajte žumanjak, pivo, dodajte čvarke i posolite. Kada solite, nemojte sol sipati direktno na ostale sastojke, već okolo po brašnu, a izvan kruga u sredini.
Umijesite deblje tijesto. Ako je jako tvrdo, dodajte malo mlijeka ili vode. Tijesto ostavite da se digne.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Dok se pećnica grije, tijesto razvaljajte na debljinu od jednog centimetra i izradite krugove veličine po želji.
Pogačice poslažite u lim za pečenje, premažite maslacem i pecite 20 minuta. Nakon pečenja pogačice još jednom premažite maslacem i poslužite tople ili hladne uz omiljeno pivo.
Pogačice, umjesto maslacem, prije pečenja možete premazati mješavinom jednog žumanjka i malo pive. Posuti ih možete sezamom, kimom ili krupnom solju. Pivu birajte svijetlu, preporučam IIPU by 5th Element.