Pizza s nadjevom koji se ne peče

( 0 od 5 )
Loading...
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Nema se tu šta puno za reći osim da je pizza najukusniji fast food na svijetu i uvijek je dobrodošla na našem stolu. U svim mogućim kombinacijama okusa pa čak i voća, uvukla se pod našu kožu i vjerujem da nismo jedini. Ja sam ljubitelj posebno tankih i hrskavih tijesta, volim da bude više nadjeva koji ne mora uvijek biti pečen. Sve ovisi o godišnjem dobu, sastojcima u hladnjaku i raspoloženju (čitaj: gladi). Ali ono što najviše volim kod ovog tijesta je brza priprema bez puno komplikacija i sastojaka. Tijesto nije potrebno puno niti dugo mijesiti što posebno veseli gladne i djecu koja će se veseljem pripremiti jednostavan, a ukusan obrok za obitelj  Znali su Grci i Rimljani što je dobro tijesto, a dolaskom rajčice u Europu talijani su, primorani zbog gladi, bili prisiljeni rajčicu staviti na tijesto i tako je nastala prva pizza slična današnjoj. Hvala im na tome i hvala svima koji su sudjelovali u razvoju ovog ukusnog jela bez kojeg život ne bi bio isti. Slažete se jel' da!?!

Sastojci

  • Tijesto
  • Nadjev
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na najjaču temperaturu i pripremite lim za pečenje pizze.

  • Drugi korak

    Pomiješajte brašno i sol, dodajte ulje pa zamijesite tijesto dodavajući vodu. Ostavite da odmori 5 minuta.

  • Treći korak

    Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto pa ga ispecite na 190°C. Tijesto treba dobiti zlatno žutu boju.

  • Četvrti korak

    Pečeno tijesto premažite maslinovim uljem, pospite listovima rikole, dodajte tanke šnitice pršuta ili šunke, četvrtine smokvi i pospite ploškicama sira.

  • Peti korak

    Gotovu pizzu razrežite i poslužite.

Savjet

  • Pizzu možete napraviti s klasičnim nadjevom koji se peče u kom slučaju razvučeno tijesto premažite rajčicom, dodajte sastojte po želji i ispecite. Na kraju možete dodati rikolu, svježu rajčicu ili bilo koje dodatke po želji. Ovo je tijesto posebno tanko i hrskavo što pizzu čini drugačijom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
x

Lost Password