Nema se tu šta puno za reći osim da je pizza najukusniji fast food na svijetu i uvijek je dobrodošla na našem stolu. U svim mogućim kombinacijama okusa pa čak i voća, uvukla se pod našu kožu i vjerujem da nismo jedini. Ja sam ljubitelj posebno tankih i hrskavih tijesta, volim da bude više nadjeva koji ne mora uvijek biti pečen. Sve ovisi o godišnjem dobu, sastojcima u hladnjaku i raspoloženju (čitaj: gladi). Ali ono što najviše volim kod ovog tijesta je brza priprema bez puno komplikacija i sastojaka. Tijesto nije potrebno puno niti dugo mijesiti što posebno veseli gladne i djecu koja će se veseljem pripremiti jednostavan, a ukusan obrok za obitelj Znali su Grci i Rimljani što je dobro tijesto, a dolaskom rajčice u Europu talijani su, primorani zbog gladi, bili prisiljeni rajčicu staviti na tijesto i tako je nastala prva pizza slična današnjoj. Hvala im na tome i hvala svima koji su sudjelovali u razvoju ovog ukusnog jela bez kojeg život ne bi bio isti. Slažete se jel' da!?!
Upalite pećnicu na najjaču temperaturu i pripremite lim za pečenje pizze.
Pomiješajte brašno i sol, dodajte ulje pa zamijesite tijesto dodavajući vodu. Ostavite da odmori 5 minuta.
Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto pa ga ispecite na 190°C. Tijesto treba dobiti zlatno žutu boju.
Pečeno tijesto premažite maslinovim uljem, pospite listovima rikole, dodajte tanke šnitice pršuta ili šunke, četvrtine smokvi i pospite ploškicama sira.
Gotovu pizzu razrežite i poslužite.
Pizzu možete napraviti s klasičnim nadjevom koji se peče u kom slučaju razvučeno tijesto premažite rajčicom, dodajte sastojte po želji i ispecite. Na kraju možete dodati rikolu, svježu rajčicu ili bilo koje dodatke po želji. Ovo je tijesto posebno tanko i hrskavo što pizzu čini drugačijom.