Pohane palačinke

( 4 od 5 )
Loading...
Pohane palačinke
  • 4 osobeBroj osoba
  • 50 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Svima poznati desert, palačinke, ne moraju biti samo slatko jelo. Spremaju se na stotine načina, a ovaj recept može biti predjelo ili pravo glavno jelo. Izvana su hrskave, dok su iznutra mekane i sočne, zbog čega ih obožavaju i veliki i mali 🙂 Osim šunkom i sirom, možete ih puniti piletinom, puretinom, mljevenim mesom, samo povrćem ili samo sirom. Koju god varijantu odabrali, nećete pogriješiti 😉
Najbolje su svježe pripremljene, ali ono što pohane palačinke čini praktičnima jest činjenica da ih panirane možete zamrznuti i koristiti kada vam nepce poželi. Jednostavno ih izvadite iz zamrzivača i stavite u dobro zagrijano ulje ili dobro ugrijanu pećnicu ukoliko volite zdraviju varijantu.

Sastojci

  • Sastojci za 12 palačinki
  • Nadjev
  • Smjesa za pohanje
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Pripremite smjesu za palačinke na način da prvo umutite jaja, dodate brašno, sol i mlijeko. Dobro promiješajte da ne ostanu grudice.

  • Drugi korak

    Smjesu ostavite u hladnjaku 20 minuta dok pripremate nadjev.

  • Treći korak

    Nadjev pripremite tako da siru i šunki dodate trokute sira, vrhnje, majonezu, jaje i začine.

  • Četvrti korak

    Počnite peći palačinke te na svaku toplu palačinku stavite punu veliku žlicu nadjeva i razmažite.

  • Peti korak

    Palačinke motajte na način da lijevu i desnu stranu savijete 1 cm prema unutra, a zatim suprotne strane zarolate (pazite na rubove da ostanu prema unutra kako smjesa ne bi iscurila).

  • Šesti korak

    Punjene palačinke prvo umočite sa svih strana u brašno, zatim u jaja i mlijeko, a na kraju u prezle.

  • Sedmi korak

    Pecite u dubokom ulju dok ne porumene s obje strane (neka ulja u tavi bude barem do polovice visine palačinke). Poslužite uz salatu ili umak prema želji.

Savjet

  • Palačinke možete ispeći dan ranije ili iskoristiti već pečene ukoliko ste pekli za slatki nadjev. Kako biste drugi dan imali svježe pohane palačinke, panirane palačinke ostavite u hladnjaku, a sutradan samo ubacite u vruće ulje. Također, panirane palačinke možete i zamrznuti, svaku zasebno prije spremanja u zajedničku vrećicu kako se ne bi zalijepile. Zamrznute palačinke kada poželite ubacite u vruće ulje.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password