Svima poznati desert, palačinke, ne moraju biti samo slatko jelo. Spremaju se na stotine načina, a ovaj recept može biti predjelo ili pravo glavno jelo. Izvana su hrskave, dok su iznutra mekane i sočne, zbog čega ih obožavaju i veliki i mali 🙂 Osim šunkom i sirom, možete ih puniti piletinom, puretinom, mljevenim mesom, samo povrćem ili samo sirom. Koju god varijantu odabrali, nećete pogriješiti 😉
Najbolje su svježe pripremljene, ali ono što pohane palačinke čini praktičnima jest činjenica da ih panirane možete zamrznuti i koristiti kada vam nepce poželi. Jednostavno ih izvadite iz zamrzivača i stavite u dobro zagrijano ulje ili dobro ugrijanu pećnicu ukoliko volite zdraviju varijantu.
Pripremite smjesu za palačinke na način da prvo umutite jaja, dodate brašno, sol i mlijeko. Dobro promiješajte da ne ostanu grudice.
Smjesu ostavite u hladnjaku 20 minuta dok pripremate nadjev.
Nadjev pripremite tako da siru i šunki dodate trokute sira, vrhnje, majonezu, jaje i začine.
Počnite peći palačinke te na svaku toplu palačinku stavite punu veliku žlicu nadjeva i razmažite.
Palačinke motajte na način da lijevu i desnu stranu savijete 1 cm prema unutra, a zatim suprotne strane zarolate (pazite na rubove da ostanu prema unutra kako smjesa ne bi iscurila).
Punjene palačinke prvo umočite sa svih strana u brašno, zatim u jaja i mlijeko, a na kraju u prezle.
Pecite u dubokom ulju dok ne porumene s obje strane (neka ulja u tavi bude barem do polovice visine palačinke). Poslužite uz salatu ili umak prema želji.
Palačinke možete ispeći dan ranije ili iskoristiti već pečene ukoliko ste pekli za slatki nadjev. Kako biste drugi dan imali svježe pohane palačinke, panirane palačinke ostavite u hladnjaku, a sutradan samo ubacite u vruće ulje. Također, panirane palačinke možete i zamrznuti, svaku zasebno prije spremanja u zajedničku vrećicu kako se ne bi zalijepile. Zamrznute palačinke kada poželite ubacite u vruće ulje.