Jedno od najdražih jela kod nas doma bile su pohane palačinke. Kažem „bile“ jer im je odzvonilo 🙂 Zapravo, odzvonilo je višesatnom stajanju za štednjakom i kompliciranom postupku koji predugo traje zbog čega su pohane palačinke rijetko bile na meniju. Punili smo ih svime i svačime, radili u obliku trokuta ili rolica, koristili umjesto tortilja, godinama su razveseljavale naše goste (i nas), ali sada smo se oprostili od njih. Ubuduće palačinke jedemo samo u slatkim varijantama, a pohamo isključivo punjeni tost u obliku rolica. Tost je zahvalan, zasitan i podatan za ovu vrstu jela, brzo je gotov i slastan, a neobičan ručak imate na stolu za tren oka. Iznenadne goste ćete sigurno iznenaditi ovakvim jelom i budite sigurni da nitko neće pogoditi od čega su rolice 🙂 Još ako pronađete domaći tost, vašoj sreći neće biti kraja. Iznenadite se i uživajte!
Svaku krišku tosta dobro razvaljajte valjkom da dobijete što tanji tost.
Na svaki komad tosta tanko namažite maslac pa stavite šunku i sir.
Pažljivo zarolajte i stavite u posudu u koju ćete rolice stavljati jednu pored druge kako bi zadržale oblik.
Pripremite 3 posude za smjesu za pohanje.
Rolice uvaljajte u brašno, zatim jaja pa prezle.
U velikoj tavi zagrijte ulje (ne treba velika količina) pa dodajte rolice i pohajte na srednje jakoj vatri. Okrećite ih za vrijeme pohanja kako bi dobile zlatno smeđu boju sa svih strana.
Pohane rolice izvadite iz tave i poslažite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Poslužite uz omiljeni umak i salatu.
Mazanje tosta maslacem možete preskočiti, a za punjenje odaberite svoje najdraže namirnice koje mogu biti povrće, više vrsta sira ili primjerice panceta umjesto šunke. Ukusne su i tople i hladne, a najbolji sirevi za punjenje su mozzarella i cheddar.