Pohane rolice od tosta

( 5 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

Jedno od najdražih jela kod nas doma bile su pohane palačinke. Kažem „bile“ jer im je odzvonilo 🙂 Zapravo, odzvonilo je višesatnom stajanju za štednjakom i kompliciranom postupku koji predugo traje zbog čega su pohane palačinke rijetko bile na meniju. Punili smo ih svime i svačime, radili u obliku trokuta ili rolica, koristili umjesto tortilja, godinama su razveseljavale naše goste (i nas), ali sada smo se oprostili od njih. Ubuduće palačinke jedemo samo u slatkim varijantama, a pohamo isključivo punjeni tost u obliku rolica. Tost je zahvalan, zasitan i podatan za ovu vrstu jela, brzo je gotov i slastan, a neobičan ručak imate na stolu za tren oka. Iznenadne goste ćete sigurno iznenaditi ovakvim jelom i budite sigurni da nitko neće pogoditi od čega su rolice 🙂 Još ako pronađete domaći tost, vašoj sreći neće biti kraja. Iznenadite se i uživajte!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Svaku krišku tosta dobro razvaljajte valjkom da dobijete što tanji tost.

  • Drugi korak

    Na svaki komad tosta tanko namažite maslac pa stavite šunku i sir.

  • Treći korak

    Pažljivo zarolajte i stavite u posudu u koju ćete rolice stavljati jednu pored druge kako bi zadržale oblik.

  • Četvrti korak

    Pripremite 3 posude za smjesu za pohanje.

  • Peti korak

    Rolice uvaljajte u brašno, zatim jaja pa prezle.

  • Šesti korak

    U velikoj tavi zagrijte ulje (ne treba velika količina) pa dodajte rolice i pohajte na srednje jakoj vatri. Okrećite ih za vrijeme pohanja kako bi dobile zlatno smeđu boju sa svih strana.

  • Sedmi korak

    Pohane rolice izvadite iz tave i poslažite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.

  • Osmi korak

    Poslužite uz omiljeni umak i salatu.

Savjet

  • Mazanje tosta maslacem možete preskočiti, a za punjenje odaberite svoje najdraže namirnice koje mogu biti povrće, više vrsta sira ili primjerice panceta umjesto šunke. Ukusne su i tople i hladne, a najbolji sirevi za punjenje su mozzarella i cheddar.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
x

Lost Password