Prhka čokoladna srca

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Kao što ste mogli primijetiti, ove sam godine s blagdanskim kolačićima krenula već u prvoj polovici studenog. Ne znam zašto, ali do sada sam uvijek mislila kako je prije početka prosinca „rano“, a ove mi godine nikako nije jasno zašto je nešto rano i zbog čega. Nema veze, zabrijala sam totalno, ali zaključak je da nikada nije rano niti kasno za ono što nas veseli i čini sretnima. Ovo je dijelom i zato što sam zatvorena u kući (prehlađena) pa imam vremena na pretek, inače bih jurila okolo po kavama, sastancima i raznim press okupljanjima. Dakle, osim kućice od medenjaka, čokoladnih keksića, kruha s pivom, zdravih keksića za koji recept tek slijedi, napravili smo i ove, a ukrašavanje je bilo prava antistres terapija. A da ne bismo trebali kasnije i antikilogrami terapiju, kekse dijelim okolo šakom i kapom, neka i susjedi uživaju.  I vas će razveseliti priprema ovih keksića, posebno najmlađe kojima prepustite ukrašavanje.

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za ukras:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje (ja sam odmah pripremila 2 lima da uštedim na vremenu jer dok se prva tura peče, pripremite drugu i tako redom)

  • Drugi korak

    U posudu od miksera stavite šećer, omekšali maslac i vanilin šećer pa sve dobro promiješajte.

  • Treći korak

    Dodajte jedno po jedno jaje i na kraju žumanjak. Promiješate još jednom 2-3 minute.

  • Četvrti korak

    Dodajte brašno, prašak za pecivo i gustin pa dobro promiješajte nastavkom za tijesto.

  • Peti korak

    Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite na debljinu 5 mm i modlicom napravite srca ili bilo koji drugi oblik po želji.

  • Šesti korak

    Kada slažete na lim za pečenje, ostavite mali razmak između.

  • Sedmi korak

    Pecite 15 minuta.

  • Osmi korak

    Dok se kolačići hlade, otopite čokoladu s malo ulja ili maslaca pa svako srce po želji umočite ili ukrasite čokoladom i na kraju posipajte grubo sjeckanim orašastim plodovima.

  • Deveti korak

    Kada se čokolada osuši, kekse spremite u staklenu zdjelu (može i limena) s poklopcem

Savjet

  • Tijesto možete razvaljati i tanje od 5 mm pa ćete dobiti više keksa. Ja sam odabrala ovu debljinu zbog fotografiranja. Igrajte se s raznim vrstama čokolade i ukrasima po želji, a možete ih ukrasiti i jestivim bojama što će veseliti najmlađe.

Call to action banner image
x

Lost Password