Prhki keksići

( 3.3 od 5 )
Loading...
  • 50 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 1:30 hGotovo za
Ispiši recept

Ovi keksići su najfiniji na svijetu! Ne zato što su moji već zato što je istina! Od kolača najviše volim kremaste i prhke, a prhki su jedini od kojih se ne suzdržavam jer jednostavno ne mogu. Ovaj sam recept dobila od svekrve, dugo i sebično čuvala, a onda shvatila da moram podijeliti s vama. Bila bi šteta da ne uživate svi jer tope se u ustima i izazivaju najljepši osjećaj na svijetu, posebno za vrijeme blagdana. Radimo ih u raznim oblicima, od kiflica do zvjezdica, srčeka, ovisno o blagdanu i prigodi. Orahe možete zamijeniti bademima, a poseban okus će imati ako uvaljate u mljeveni šećer kojem ste dodali malo vanilin šećera.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Maslac i jaje neka budu sobne temperature pa ih sat vremena ranije slobodno izvadite iz hladnjaka. Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.

  • Drugi korak

    U veću zdjelu stavite brašno, orahe, šećer u prahu, maslac narezan za listiće i žumanjak. Sve dobro promiješajte rukama i umijesite tijesto. Kada dobijete kompaktnu smjesu, umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata. Slobodno može i duže jer smjesu ćete, nakon što odstoji u hladnjaku, lakše oblikovati u željene oblike.

  • Treći korak

    Oblikujte kiflice ili oblike po želji i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva na papiru za pečenje.

  • Četvrti korak

    Kad su gotovi, ostavite ih 10 minuta na limu za pečenje, a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali vanilin šećer. Vanilin šećer će keksima dati posebnu aromu, a cijela će kuća zamirisati. Neka vas ne brine što su mekani, nakon 10 minuta će postati taman prhki kako treba.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password