Prokulice s pancetom i Ghee Black namazom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 2 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Moje omiljeno povrće su prokulice i brokula 🙂 Samo neka je zeleno, hrskavo i jednostavno za pripremu, posebno u danima gužve kada nemam puno vremena. Djeca ovo jelo ne žele ni vidjeti pa uživamo suprug i ja, jedino što moram paziti da ne ukradu hrskavu pancetu, nju svi vole. A od kada sam otkrila ghee black, ovo je jelo dobilo novu dimenziju. Već sam pisala o ghee maslacu, a njegova glavna karakteristika koja oduševljava jest što je lako probavljiv i pogodan je za osobe osjetljive na mlijeko i mliječne proizvode. A ghee black je namaz s crnim češnjakom! Crni češnjak nastaje prirodnom fermentacijom svježeg (bijelog) češnjaka te kao antioksidans djeluje 10 puta snažnije od njega. Crni sam češnjak probala prvi put prije nekoliko mjeseci i to u vrlo neobičnoj kombinaciji, štrudli. Oduševio me na prvu iz više razloga, nema intenzivan miris, puno je boljeg okusa od bijelog i meni najvažnije, ne snižava tlak. Od tada sam u potrazi za crnim češnjakom i našla sam ga u najluđoj kombinaciji s ghee maslacem. Poseban je to okus koji jednostavno morate probati zbog zdravlja, a i zbog arome. Možete ga dodavati mesu, povrću i raznim umacima, a najbolji je kada ga probate žličicom 🙂 Neki dan sam pripremila slani doručak sa zobenim pahuljicama i ghee black i moram vam reći da je to bila prava harmonija okusa, idealan početak dana! Probajte i uživajte!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Pancetu narežite na tanke listiće, a prokulicu očistite i operite. Veće prokulice prerežite na pola da otprilike sve budu jednake veličine, tako će u isto vrijeme biti gotove.

  • Drugi korak

    Pancetu pržite na vlastitoj masnoći dok ne postane hrskava, a zatim ju izvadite i ostavite sa strane zajedno s masnoćom.

  • Treći korak

    U tavu dodajte ghee maslac i prokulice pa pržite na srednjoj vatri dok prokulice ne omekšaju (cca 10 min).

  • Četvrti korak

    Dodajte sezam, promiješajte i pržite još 5 minuta. Dodajte sol i papar.

  • Peti korak

    Prokulice su gotove kada omekšaju, ali moraju ostati al dente (lagano hrskave), dodajte im pancetu bez masnoće i na kraju ghee black. Promiješajte i pustite minutu da se okusi prožmu.

  • Šesti korak

    Prije posluživanja dodajte svježu salatu i rotkvice narezane na tanke kolutiće. Po želji možete posuti ribanim sirom.

Savjet

  • Ovo jelo možete pripremiti i bez pancete, kako vam je draže i ovisno da li želite pripremiti glavno jelo ili prilog. Meni je ova kombinacija s pancetom fenomenalna jer je brzo gotova, zasitna i ukusna. Ponekad, ali vrlo rijetko, pancetu zamijenim kobasicom što je isto vrlo ukusna kombinacija. Masnoću od pancete obično bacim, ali neki ju vole preliti preko jela kod posluživanja pa odlučite sami :-)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password