Proljetna salata od krumpira i jaja

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Često jedem ovu salatu jer uvijek nekako u kući imam krumpira i jaja. A volim obje namirnice u svim oblicima i kombinacijama pa mi je takav obrok pravo osvježenje. Posebno ljeti kada ima puno svježeg povrća. Krumpir ima nezasluženo loš ugled zbog čega su ga mnogi svjesno izbacile iz prehrane. Međutim, ako se priprema bez prženja i ne uvijek kao pire, jedan krumpir kuhan u ljusci ima samo 110 kalorija i više desetaka zdravih fitokemikalija i vitamina. Moćan je antioksidans, neutralizira štetne slobodne radikale, čuva i čisti organizam od toksina. Čuva zube, štiti kosti, pomaže kod zacjelivanja rana jer stvara kolagen koji pomaže u održavanju elastičnosti kože. Ali, sve ovo ako ga konzumiramo umjereno i pripremljeno na zdravi način što znači kuhan u ljusci, a ne pržen u dubokom ulju J

A za jaja svi znamo koliko su zdrava 😉

 

Sastojci

  • Sastojci za 4 osobe:
  • Za marinadu:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Krumpir operite i cijeli, bez guljenja, stavite u vodu pa kuhajte dok ne omekša. Vilicom provjerite kada je kuhan.

  • Drugi korak

    Jaja stavite u lonac sa hladnom vodom na srednje jaku vatru i isključite kada voda proključa. Ostavite u vrućoj vodi 10 minuta pa ogulite.

  • Treći korak

    Za to vrijeme operite i narežite povrće te ostavite sa strane u zdjeli.

  • Četvrti korak

    Kuhani krumpir ocijedite, malo ohladite i ogulite pomoću noža tako da lagano skinete koricu.

  • Peti korak

    Oguljeni krumpir narežite na tanke šnite i stavite u zdjelu s povrćem.

  • Šesti korak

    Šparoge operite i odrežite im peteljke. Ja ostavim samo gornji, tamno zeleni dio.

  • Sedmi korak

    Zatim na tavu stavite grijati malo ulja ili maslaca pa dodajte šparoge i 2 minute pecite sa svih strana.

  • Osmi korak

    Pomiješajte sastojke za marinadu.

  • Deveti korak

    Salati dodajte sol, papar i marinadu, lagano promiješajte i na kraju kada poslužujete na vrh dodajte šparoge i jaja.

  • Deseti korak

    Ako dodajete pancetu, sada ju narežite na tanke trakice i popržite da pusti masnoću i postane hrskava, a zatim ju dodajte na salatu.

  • Jedanaesti korak

    Salata se može jesti hladna i topla.

Savjet

  • Količine možete smanjiti ili povećati, ovisno o vašim apetitima. Svakako provjerite količinu soli i papra jer ja uvijek stavljam manje :-) Marinadu ponekad stavim, ponekad ne jer i bez nje je salata fenomenalna.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password