Rižino brašno je vrsta brašna koja se dobiva finim mljevenjem riže i nije nimalo dosadno te se ne trebate bojati njegove strukture te eventualnog „raspadanja“ jela dobivenih od njega.
Bezglutenska je alternativa pšeničnom brašnu i spas za osobe alergične na gluten. Meni osobno vrlo drago brašno za pripremu palačinki i tortilja, lagano, ne napuhava me, brzo zasiti jer primjerice, običnih palačinki mogu u trenu pojesti 5-6 dok ovih od rižinog brašna max 2.
Ako još niste probali rižin griz sada je pravo vrijeme.
Odličan je izvor vlakana koja su važna za održavanje zdrave probave zbog čega je odlično za probavu i regulaciju tjelesne težine.
Stručnjaci kažu da zbog kolina koji sadrži, a koji sudjeluje u transportu kolesterola i triglicerida iz jetre, doprinosi zdravom funkcioniranju jetre.
Budući da je brašno bogato mineralima, njegova primjena će doprinijeti zdravlju kostiju, smanjiti razvoj osteoporoze, što je vrlo važno za starije osobe.
S obzirom da ne sadrži masnoće može biti dobar izbor za sprečavanje određenih zdravstvenih problema, uključujući visok krvni tlak, probleme sa srcem.
Osim za jela, možete ga koristiti za sjajnu i blistavu kožu tako da od 1-2 žličice rižina brašna i sasvim malo vode napravite pastu pa je nanesite na vlažnu kožu. Nekoliko minuta laganim kružnim pokretima masirajte lice, a zatim ga operite mlakom vodom. Nakon što lice posušite, nanesite serum i/ili kremu za lice.
U dublju posudu stavite jaja pa ih istucite pjenjačom ili mikserom.
Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte.
Pecite na kapi kokosovog ulja na laganoj vatri kao klasične palačinke.
Okrenite kada se dobro zapeku i kada gornji sloj više nije tekuć.
Poslužite uz omiljeni namaz i svježe voće.
Ukoliko ne koristite proteine, za navedenu količinu proteina povećajte količinu rižinog brašna.