Žao mi je što nisam snimala face i komentare svojih doma kada su probali ove kekse. Kakvo je to oduševljenje bilo!
Ovi su keksi sve što želite za desert. Ukusni, zdravi, jednostavni i brzo gotovi. I vjerujte, nakon ovakvog savršenstva neće vam pasti na pamet da odete do dućana i date novac za kupovne kekse.
Moram napomenuti kako je maslac home made što znači da već dugo jedemo i za slastice koristimo najbolji maslac na svijetu. Nema boja, konzervansa, soli, aditiva i sl., a radite ga po svom ukusu. Treba vam dobar blender koji će oljušteni i neslani kikiriki pretvoriti u maslac, na kraju ćete dodati 1-2 žlice kokosovog ulja i uživati. Recept za domaći kikiriki maslac je na linku https://pricejednekuhace.hr/recept/domaci-maslac-od-kikirikija/
Razmislite kada sljedeći put poželite u dućanu kupiti integralne kekse za koje se kunu da su zdravi, idealni za doručak i sl. Napravite sami svoje od poznatih namirnica, naučite djecu da paze što jedu, uvijek odaberite zdraviju i bolju varijantu za sebe i osjetit ćete razliku u tijelu. I budite umjereni, to što su ovi keksi zdravija varijanta, ne znači da ih možete pojesti puno. Kalorični su i budite oprezni, pomalo i sa stilom uživajte u njima.
Za sve koji žele još ideja za home made deserte imamo nekoliko recepata:
Pripremite veći tanjur ili tacnu na koju stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite sve sastojke, dobro promiješajte pa vlažnim rukama oblikujte keksiće i slažite na pripremljeni tanjur.
Umjesto keksa, od smjese možete napraviti okruglice ili smjesu jednostavno poravnati u lim za pečenje biskvita koji ste obložili papirom za pečenje pa narezati na kocke željene veličine.
Ohladite 20 minuta prije posluživanja.
Kekse možete napraviti i bez proteina, u tom slučaju ostaju iste navedene količine sastojaka. Heljdine pahuljice nemaju glutena i meni su se pokazale kao bolji izbor. Keksi su ukusni i u slučaju kada pri ruci nemate čokolade.