Jedan od najdražih recepata za zdravi kruh mi je upravo proteinski kruh. Brzo je gotov, ukusan i zdrav, a može stajati u hladnjaku cijeli tjedan. Idealno, zar ne!? Često ga pripremam i uvijek pri ruci imam zdravi zalogaj, a osim mene, oduševio je i ekipu na mojoj radionici Mala škola zdravog doručka. Što se tiče kalupa koji sam gore navela, ne opterećujte se jer doista možete napraviti oblik koji želite ili kakav imate. Prije nego sam kupila ovaj kalup, kruh sam pekla u vatrostalnoj zdjeli i bio je baš dobar. Ionako je oblik manje bitan, bitno je da jedemo zdravo i fino, a ovaj kruh je baš takva hrana. Idealna za svaki dom i sve uzraste!
Upalite pećnicu na 180°C, a kalup za kruh lagano namažite maslacem i obložite papirom za pečenje.
U veću zdjelu stavite jaja i izmutite ih. Dodajte sol, posni sir, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sjemenke. Sve dobro izmiješajte do kompaktne smjese.
Smjesu prebacite u kalup i zagladite. Odozgo pospite s još malo sjemenki te ih lagano pritisnite.
Pecite 50 minuta (napravite provjeru čačkalicom - ako izlazi van čista, kruh je pečen).
Kruh je nešto vlažniji i ostaje sočan par dana, ali nakon prvog dana preporuča ga se držati u hladnjaku. Od sjemenki možete koristiti mix ili samo jednu vrstu koja vam je najdraža.