Punjena paprika u lisnatom tijestu

( 0 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače RECEPTI
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (1)
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Kada je Alica, koja se na instagramu krije iza imena okruglica79, objavila ovo jelo, znala sam što mi je činiti 🙂 Trk u dućan po namirnice, pali pećnicu i kreni! Narasle su mi zazubice od iščekivanja i mirisa. Ljudi moji, ako volite paprike, sir i lisnato, nemojte dvojiti ni sekunde već probajte sami napraviti ovo jelo, poslije kojeg život više nije isti! Jednostavno je, brzo gotovo, nije skupo, fino, hrskavo, mirišljavo, drugačije, ma predobro! Razveselite sebe ili goste kada navrate, ovo jelo sigurno nije nešto što se često viđa ili može probati. Dobar tek vam želim!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Paprike operite, rastvorite sa strane po dužini pazeći da ne puknu i izvadite sjemenke.

  • Treći korak

    U svaku papriku stavite feta sir i ostavite sa strane. Lisnato tijesto narežite na trake širine 1 cm. Ja kupujem svježe „razvaljano“ lisnato tijesto. Ukoliko nemate takvo, razvaljajte ga pazeći da ne bude previše tanko.

  • Četvrti korak

    Paprike omotajte trakama lisnatog tijesta, trebat će vam 2 trake za svaku papriku.

  • Peti korak

    Žumanjak umutite i njime (kistom) premažite paprike te pospite sezamom. Sezam možete odabrati bijeli ili crni.

  • Šesti korak

    Pecite dok ne dobiju zlatnu boju i počnu se micati po limu za pečenje. Servirajte tople same ili uz glavno jelo.

Savjet

  • Umjesto crvenih, možete koristiti zelene rog paprike, a umjesto feta sira, bilo koji sir koji vam više odgovara. Ovo jelo je idealno kao prilog, samostalno jelo ili predjelo i treba ga jesti dok je toplo zbog lisnatog tijesta. Zato pazite na količine jer ako napravite previše, lisnato tijesto nije ukusno kada dugo stoji.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password