PUNJENE PAPRIKE

( 0 od 5 )
Loading...
Punjene paprike
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 1:10 hVrijeme kuhanja
  • 1:30 hGotovo za
Ispiši recept

Punjene paprike apsolutne su kraljice ljeta. Obožavaju ih sve generacije, a njihov miris instant vraća u djetinjstvo kada su ih kuhale naše bake i mame. Obavezno napravim količinu za 2-3 dana jer sigurna sam da znate kako su drugi dan još ukusnije.

Najviše ih volim s rog paprikama koje su doduše zahtjevnije za punjenje, posebno ako ne nađete veće komade, ali isplati se svaka minuta truda. Miris je neodoljiv i teško da neko jelo može nadmašiti punjene paprike koje pružaju cjelokupni dojam u kojem uživaju sva osjetila.

Kažu da je ovakvo punjenje s pancetom tradicijsko u Dalmaciji kao što je tradicija pripremati ih u paprikama zvanim „babure“, no ništa manje ukusne neće biti u kombinaciji rog paprika i pancete jer svatko od nas jelu treba dati i osobni pečat.

Vjerujem da je svatko od vas, baš kao i ja, s mamom ili bakom barem jednom spremao ovo ukusno jelo te naučio neke trikove ili pak naslijedio recept koji se prenosi iz generacije u generaciju. Posebna je to ljubav, a ljubav kažu ide kroz želudac. Uživajte i stvarajte nove uspomene sa svojim pečatom na ovom tradicionalnom jelu.

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za umak:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Paprike operite i očistite tako da im odrežete vrh na kojem se nalazi peteljka, izvadite unutrašnjost s košticama i isperete.

  • Drugi korak

    Luk i češnjak narežite na sitne kockice, pancetu na sitne trakice.

  • Treći korak

    U tavi na malo ulja prepržite luk i češnjak, dovoljno će biti 10 minuta.

  • Četvrti korak

    Ostavite sa strane da se ohladi i za to vrijeme pripremite umak.

  • Peti korak

    U veliku zdjelu stavite grijati ulje, dodajte brašno i promiješajte pazeći da brašno ne potamni, treba imati lijepu zlatnu boju.

  • Šesti korak

    Brašnu dodajte rajčicu, promiješajte i zatim dodajte vodu do željene gustoće.

  • Sedmi korak

    Ostavite da najmanjoj vatri da se lagano zagrijava.

  • Osmi korak

    U veću zdjelu stavite meso, dodajte jaje, začine, dinstani luk i češnjak, vodu, peršin, rižu i pancetu pa sve dobro promiješajte.

  • Deveti korak

    Napunite paprike pa ih stavite u lonac s umakom.

  • Deseti korak

    Ukoliko vam je ostalo mesa napravite ćufte i stavite ih kuhati zajedno s punjenim paprikama.

  • Jedanaesti korak

    Kuhajte na laganoj vatri oko 60 minuta, možete poklopiti zdjelu s tim da na pola kuhanja provjerite koliko u loncu ima tekućine pa dodajte malo vode ukoliko je potrebno (paprike trebaju lijepo plivati u umaku).

  • Dvanaesti korak

    Poslužite uz pire krumpir i uživajte.

Call to action banner image
x

Lost Password