PUREĆI ZABATAK U UMAKU OD PIVA

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 2:20 hVrijeme kuhanja
  • 2:30 hGotovo za
Ispiši recept

Meso i pivo se vole, to već znaju i vrapci na grani. A sigurna sam da znate i vi, posebno kada su u pitanju marinade.

Inače, Agram Stout čekam cijelu godinu jer je nažalost sezonsko pivo i da se mene pita, to bih promijenila. Ali ne pita me se pa svako proljeće nestrpljivo čekam ovaj gusti, kremasti stout, neodoljivog okusa prženog slada i ječma, bogate arome i ugodne slatkoće koja završava laganom gorčinom. Tak se lijepo ljubi s čokoladom i mesom, čudo jedno! Ako već niste probali najukusnije muffine s ovom pivom, sada je pravo vrijeme! Recept je na linku https://pricejednekuhace.hr/recept/muffini-s-pivom/

Ovaj sam recept već isprobala sa junetinom i ispalo je opako dobro, samo je meni za nijansu bolje s purećim zabatkom, a vi probajte i odlučite sami.
Trebaju vam samo još hambi peciva ili tortilje, povrće i čaša piva!
Nego, prema legendi, još u 19. stoljeću, kuhao se Agram Stout i čuvao u bačvama Mije Budickog, najpoznatijeg zagrebačkog bačvara! Ma zamislite to!
Tako će za 1-2 stoljeća pisati da se kuhao još u 19. stoljeću, a najviše u hrani koristio baš u 21. stoljeću! I to u mojoj kuhinji, a i vašoj nadam se!

Zašto ova kombinacija mesa i piva ne bi bila glavna zvijezda vašeg uskrsnog stola za ručak!?!

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad  

 

 

Sastojci za 4 osobe

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 150°C i pripremite zdjelu s poklopcem koja može u pećnicu, ja koristim posudu od gusa (lijevanog željeza).

  • Drugi korak

    U zdjelicu stavite ulje i začine te soja umak, med i senf, promiješajte pa dobro utrljajte u meso. Najbolje bi bilo da ovaj korak napravite dan ranije da meso što duže bude „napacano“.

  • Treći korak

    Posudu za pečenje premažite tanko uljem, na dno stavite meso, zalijte sa 1,5 dcl piva, poklopite i ostavite da se peče 2 sata, tj. dok meso ne omekša.

  • Četvrti korak

    Nakon 2 sata vilicom provjerite meso, trebalo bi biti mekano i lagano se vilicom razdvajati.

  • Peti korak

    Sada meso zalijte s još 1 dcl piva i pecite otklopljeno dodatnih 20 minuta, odnosno, dok se meso lijepo ne zapeče.

  • Šesti korak

    Na kraju trebate dobiti sočno, ljepljivo meso koje se doslovno raspada čim ga dotaknete vilicom.

  • Sedmi korak

    Ukoliko je potrebno, dodajte još malo tekućine, piva i vode.

Savjet

  • Ukoliko nemate posudu s poklopcem za pećnicu, meso možete peći u vatrostalnoj posudi koju prekrijte folijom ili u manjem limu za pečenje koji također prekrijte folijom. Kod ovog načina pečenja mesa najvažnije je da se peče dugo i polako.

Call to action banner image
x

Lost Password