Puretina u umaku sa šampinjonima

( 4 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Iako se recept zove Puretina u umaku sa šampinjonima, možete ga izmijeniti i prilagoditi svojim željama i potrebama. Ukoliko nemate puretinu, odlična je i piletina, a ukoliko ne volite šampinjone, umak napravite bez njih. Prilog također birajte po želji jer ovo jelo paše i uz tjesteninu i uz pire ili njoke. Volim ga jer može stajati u hladnjaku pa uvijek napravim više i imam gotov obrok za 2 dana, samo promijenim prilog i salatu!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Filete puretine posolite i pospite paprom te ostavite sa strane

  • Drugi korak

    Luk nasjeckajte na sitne kockice, a šampinjone na ploške.

  • Treći korak

    U tavu na zagrijano ulje stavite peći pureće filete i pecite ih na srednjoj vatri po tri minute sa svake strane, a zatim ih izvadite iz tave.

  • Četvrti korak

    U tavu u kojoj ste pekli filete zatim stavite nasjeckani luk i posolite ga, a kada omekša dodajte na ploške narezane šampinjone.

  • Peti korak

    Kad šampinjoni omekšaju (10 minuta), u tavu dodajte vrhnje za kuhanje, bijelo vino, začinite peršinom i vratite pureće filete.

  • Šesti korak

    Puretinu u umaku zatim kuhajte još 15 minuta na laganoj vatri, provjerite je li potrebno soli, a zatim poslužite uz prilog po želji i salatu.

Savjet

  • Ovo jelo može stajati u hladnjaku pa ga možete spremiti za sutra ili dan poslije.

  • Umjesto puretine, možete koristiti i piletinu.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password