Rajčice punjene francuskom salatom

( 2 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Kako su rajčice namirnica ljeta, razmišljala sam o brojnim receptima koje želim s vama podijeliti i sjetila sam se upravo ovog koji jedemo za Uskrs. Predložila sam svojim dečkima da napravimo ovo jelo usred ljeta baš kada je rajčica domaća, slatka i najukusnija. Svi skupa smo se pogledali i shvatili da je francuska salata zapravo zapostavljena i jede se samo za Božić i Uskrs. Ne znam zašto je to tako svo ovo vrijeme, možda je kod vas drugačije, ali kod nas će od sada definitivno biti drugačije i francuska će biti češće na našem stolu. Pokazala se idealnom za vrijeme ljetnih vrućina, onako dobro ohlađena i osvježavajuća. Još ako je lagana s više vrhnja, a manje majoneze, baš kao u ovom receptu, vaše će vam tijelo biti zahvalno. Mi smo ovu kombinaciju jeli i za doručak uz pečena jaja. Bilo je za prste polizati!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Stavite u lonac litru vruće vode, posolite, poklopite i stavite na najjaču vatru dok ne proključa. Kada proključa, smanjite vatru na pola, maknite poklopac i dodajte povrće za francusku. Kuhajte prema uputama na pakiranju.

  • Drugi korak

    Dok se povrće kuha, stavite kuhati jaja, a krastavce narežite na kockice. Rajčice operite i odrežite im gornji dio kako biste dobili „poklopac“. Radi dekoracije ostavite zeleni dio peteljke. Donji dio rajčice lagano izdubite, a izdubljeno meso rajčice spremite sa strane.

  • Treći korak

    Kada je povrće kuhano, ocijedite ga i pustite da se ohladi. Skuhana jaja ogulite i narežite na kockice (neka kockice budu približno veličine kao i kuhano povrće).

  • Četvrti korak

    Ohlađeno povrće i jaja stavite u zdjelu, dodajte narezane krastavce, majonezu, vrhnje, sol i papar te lagano promiješajte.

  • Peti korak

    Provjerite okus i ukoliko je potrebno, doradite ga namirnicama ili začinima po svom guštu.

  • Šesti korak

    Izdubljene rajčice napunite francuskom salatom, poklopite i dobro ohladite prije posluživanja.

Savjet

  • Ovo je jelo zamišljeno kao prilog ili predjelo. Ukoliko su vam količine premale za 4 osobe, jednostavno povećajte količinu namirnica. Francusku salatu uvijek pripremam u light verziji sa malo majoneze, a puno vrhnja. Te količine i omjere slobodno promijenite i prilagodite svom ukusu ili ukusu gostiju. Ukoliko vam ostane, ne brinite jer jelo je odlično i drugi dan :-)

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password