Ražnjići od Međimurskog pileta s umakom od ananas

( 0 od 5 )
Loading...
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Napravila sam dvije vrste ražnjića, Međimursko pile ražnjiće iz njihova piknik asortimana u kojem imaju već napravljene i marinirane i ove nesvakidašnje jer sam mislila da se kombinacija s ananasom neće svidjeti svima. Pogodite koje su prvo pojeli 🙂 Da bude jasno, Paula će uvijek odabrati klasiku i mislim da ću prvi puta kada se odvaži i proba nešto drugačije, otvoriti šampanjac! A suprug i sin su  uvijek i onda za sve! Posebno nešto novo i drugačije, a ovi ražnjići doista to i jesu, posebno s kiselo slatkim umakom koji daje neodoljivu aromu, lijepi prste i izaziva na repete. Inače, ako niste znali za njihovu piknik liniju, bacite oko na web s obzirom da je asortiman predobar – file na štapiću, pileći ražnjići, krilca, bbq krilca te pureći ćevapi i pljeskavice. Izuzetno praktično u što smo se uvjerili kada smo slavili krizmu, a začinjeno taman tako da nemate brige oko mariniranja, samo pripremite roštilj. A nije zgorega znati da se Perutnina Ptuj-Pipo od ostalih europskih proizvođača, između ostalog, razlikuje po malim farmama raspršenim diljem zemlje u prirodnom okolišu Hrvatske što je meni wow! A o piletini već sve znate, idealna je za brze i jednostavne obroke, opako dobra zbog vrijednih nutritivnih tvari i nižeg sadržaja nezasićenih masti, ima biološki visoko vrijedne bjelančevine i nikada ne može dosaditi! Svi koji kažu da im je piletina dosadila, nisu pogledali sve moje recepte 🙂 Uživajte u ljetu i divnom povrću koje nudi, a koje svaki dan možete kombinirati s piletinom na razne načine!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec  

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za umak:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Piletinu marinirajte u maslinovom ulju i začinima po želji (gore sam navela koje ja koristim), zatim ju narežite na kockice željene veličine koje ćete stavljati na štapiće za ražnjiće.

  • Drugi korak

    Povrće operite, očistite i narežite na komade malo manje od mesa.

  • Treći korak

    Ananas ogulite i pola narežite na kockice koje ćete stavljati na ražnjiće, a pola ostavite sa strane jer će vam trebati za umak.

  • Četvrti korak

    Sve zajedno poslažite na štapiće za ražnjiće, u kombinacijama da na svakom bude svega po malo (ja sam kombinirala ljubičasti luk, ananas i papriku koju sam, osim na ražnjićima, pekla i cijelu)

  • Peti korak

    Batat operite i narežite na kolutove pa dodajte malo maslinovog ulja, soli i papra, promiješajte i ostavite sa strane.

  • Šesti korak

    Kukuruz očistite i ostavite sa strane.

  • Sedmi korak

    Crvene rog paprike operite.

  • Osmi korak

    Upalite grill i na njega stavite ražnjiće s ananasom, mesom i povrćem, kukuruz, batat narezan na kolutove i rog papriku. Kukuruz premažite maslacem ili jednostavno prelijte maslinovim uljem. Zapravo sve zajedno možete preliti s malo maslinovog ulja i ostaviti da se peče.

  • Deveti korak

    Ostavite da se peče na srednje jakoj vatri, povremeno provjerite i okrenite da se ispeče sa svih strana.

  • Deseti korak

    Za to vrijeme pripremite umak tako da od druge polovice ananasa u sokovniku napravite sok koji prelijte u manju zdjelu.

  • Jedanaesti korak

    Soku od ananasa dodajte šećer i ocat te stavite na srednje jaku vatru da se kuha 5 minuta. Zatim dodajte pomiješaj gustin s vodom pa kuhajte još par minuta dok se ne zgusne. Na kraju dodati ljuti umak i ostavite da se hladi.

  • Dvanaesti korak

    Pečene ražnjiće poslužite s povrćem koje ste ispekli pa sve prelijte umakom od ananasa.

Savjet

  • Ukoliko nemate sokovnik i ne možete napraviti sok od svježeg ananasa, kupite onaj u konzervi pa iskoristite već gotovi sok. Za ražnjiće također možete koristiti ananas iz konzerve. Povrće možete koristiti koje volite ili imate kod kuće, a kod slaganja ražnjića pripazite da povrće i meso budu stisnuti (da ne bude razmaka između) kako bi meso bilo mekano i sočno, a ne suho.

Call to action banner image
x

Lost Password