Već sam vam pisala o rajčici i njezinom najvećem bogatstvu – likopenu.
Naše tijelo ne proizvodi likopen, zato su nam potrebni drugi izvori ovog moćnog antioksidansa. I dok ga sadrži i drugo voće i povrće (lubenica, crveni grejp), nijedno nema toliko visoku koncentraciju kao rajčica.
Kako bi rajčica imala najveće dobrobiti za vaše zdravlje, preporuča se da ju toplinski obradimo – napravimo juhu, umak ili jednostavno ispečete na maslinovom ulju.
Želimo biti zdravi i volimo rajčicu pa smo pripremili 2U1 za svoje tijelo i zdravlje – ražnjiće s rajčicom koji, osim što su ukusni, sada znamo i iznimno zdravi, posebice zbog grillane rajčice.
Ovaj vikend ne propustite chillati i grillati s rajčicama 🙂
Peršin nasjeckajte. Sir narežite na kocke približne veličine kao i rajčice, a kobasice na kolutove pazeći da sve namirnice budu narezane na jednake ili približne komade.
Tikvicu operite, prepolovite, odrežite krajeve i narežite na deblje ploške.
Na štapiće za ražnjiće nabodite redom rajčicu, sir, tikvicu i kobasicu dok ne popunite štapić za ražnjić.
Ražnjiće prije pečenja premažite maslinovim uljem i pecite na grillu ili tavi sa svih strana lagano okrećući.
Gotove ražnjiće začinite solju, prelijte preostalim maslinovim ulje ili uljem u kojem su se pekli, pospite peršinom i poslužite.
U ovom receptu se možete poigrati namirnicama koje najviše volite. Ražnjići su odlični i bez sira, a kobasicu možete zamijeniti piletinom ili puretinom.