Ražnjići s povrćem i kobasicom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Već sam vam pisala o rajčici i njezinom najvećem bogatstvu – likopenu.

Naše tijelo ne proizvodi likopen, zato su nam potrebni drugi izvori ovog moćnog antioksidansa. I dok ga sadrži i drugo voće i povrće (lubenica, crveni grejp), nijedno nema toliko visoku koncentraciju kao rajčica.

Kako bi rajčica imala najveće dobrobiti za vaše zdravlje, preporuča se da ju toplinski obradimo – napravimo juhu, umak ili jednostavno ispečete na maslinovom ulju.

Želimo biti zdravi i volimo rajčicu pa smo pripremili 2U1 za svoje tijelo i zdravlje – ražnjiće s rajčicom koji, osim što su ukusni, sada znamo i iznimno zdravi, posebice zbog grillane rajčice.

Ovaj vikend ne propustite chillati i grillati s rajčicama 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Peršin nasjeckajte. Sir narežite na kocke približne veličine kao i rajčice, a kobasice na kolutove pazeći da sve namirnice budu narezane na jednake ili približne komade.

  • Drugi korak

    Tikvicu operite, prepolovite, odrežite krajeve i narežite na deblje ploške.

  • Treći korak

    Na štapiće za ražnjiće nabodite redom rajčicu, sir, tikvicu i kobasicu dok ne popunite štapić za ražnjić.

  • Četvrti korak

    Ražnjiće prije pečenja premažite maslinovim uljem i pecite na grillu ili tavi sa svih strana lagano okrećući.

  • Peti korak

    Gotove ražnjiće začinite solju, prelijte preostalim maslinovim ulje ili uljem u kojem su se pekli, pospite peršinom i poslužite.

Savjet

  • U ovom receptu se možete poigrati namirnicama koje najviše volite. Ražnjići su odlični i bez sira, a kobasicu možete zamijeniti piletinom ili puretinom.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password