Rebrica u marinadi od tamnog piva

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 1:10 hGotovo za
Ispiši recept

Osim sebi, pivo volim „natočiti“ i komadu mesa kojeg pečem iz više razloga. Meso preuzima okus piva, slad u sebi ima šećera i zbog toga omogućava karamelizaciju, a kvasac omekšava meso. Wow! Nema boljeg pojašnjenja! Jedino što vam treba u ovom slučaju jest strpljenje i pravovremeno mariniranje, jer što je meso duže u pivu to će biti sočnije.  Dakle, minimalno 24 sata 🙂

Pročitala sam jedan dobar članak o pivu u kojem piše da pivo nikada nije bilo samo pivo. Pored toga što je odličan napitak, pivo se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe. Osim za dobro društvo i zabavu te razne vrste jela, pivo možete koristiti za još dvije zanimljive stvari: kosu i čišćenje srebra! Da, da, čišćenje srebra iako ne znam tko bi omiljeno pivo iskoristio u tu svrhu, ali vrijedi probati. Čisto da provjerimo da li je istina. Pa evo savjeta:

  1. Pivo je pravi lijek za bež Prokuhajte pola litra piva i nastavite s kuhanjem dok se ne reducira na pola prvobitne količine. Na taj način isparit će alkohol koji bi mogao isušiti kosu. Pomiješajte ohlađeno iskuhano pivo s omiljenim šamponom i kosa će nakon nekoliko pranja biti punija, sjajnija i snažnija.
  2. Dokazano je da se pivom odlično polira srebrnina. Nekoliko kapi piva na mekanoj krpi za poliranje bit će sasvim dovoljno da svoje srebrno posuđe ili sjajne stolove dovedete do visokog sjaja. Vjerujem da je poliranje zabavnije uz nekoliko gutljaja piva 🙂

Nakon ovog recepta i savjeta vikend ću posvetiti da izliječim društvo, kosu, a srebrnine nemam pa ću popiti preostalo pivo 🙂 Pivili!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Naribajte koricu limuna, ocijedite sok limuna i češnjak sitno nasjeckajte.

  • Drugi korak

    Pomiješajte sve sastojke za marinadu u limu za pečenje ili vatrostalnoj zdjeli, dodajte meso te ostavite da se marinira minimalno 24 sata prije pečenja.

  • Treći korak

    Za vrijeme pečenja na roštilju, meso lagano premazujte preostalom marinadom. Ako pečete meso u pećnici, obavezno ga prekrijte folijom, lagano pecite na 150°C i svakih pola sata zalijevajte marinadom u kojoj se meso peče. U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

  • Četvrti korak

    Poslužite uz omiljen prilog i salatu.

Savjet

  • Stout 4.2 by 5th element odličan je izbor za pivsku marinadu jer tamno pivo zbog velike količine slada daje moćan okus mesu. U marinadu možete dodati i žličicu senfa ako ste ljubitelj. Ostatak piva obavezno popijte :-)

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password