Prvi rižoto s pivom nastao je u kombinaciji s lignjama i rodila se ljubav. Još nisam objavila recept, ali obećavam da budem uskoro, do tada kuhamo na tečajevima kuhanja s pivom https://pricejednekuhace.hr/tecaj-kuhanja-s-pivom/
Kada pivovara izbaci Hendrix pivo, znam da je ljeto blizu. Mirisan, pitak session lager sa 3,8% alkohola nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a odlično paše u hrani. Meni posebno uz rižota, sireve, namaze i sl.
Obogaćen je egzotičnim novozelandskim hmeljem, prvenstveno Jelson Sauvin. Izuzetno je osvježavajuće i ukusno s prekrasnim aromama, a napravljen je u čast Hendrixovog mosta. Etiketa je jedinstvena, obožavam kako su napravili vizual ovog piva.
Da ne duljim, probajte i uživajte s rižom ili bez, ovo pivo zaslužuje posebno mjesto u vašem domu. U mom ga već ima.
Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad
Luk narežite na sitne kockice, a češnjak na tanke listiće.
Pancetu narežite na tanke šnite.
Ugrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte narezanu pancetu i pecite dok ne postane hrskava.
Pečenu pancetu izvadite iz tave i stavite sa strane na tanjur.
Sada u tavu dodajte luk i pržite dok ne omekša. Nekoliko puta zalijte s malo temeljca, promiješajte i dalje pržite dok tekućina ne ispari.
Kada luk omekša i postane smeđe boje, dodajte češnjak, promiješajte i pržite 3 minute.
Sada dodajte rižu, sve dobro promiješajte i kada se riža malo zapeče (onako na suho počne lijepiti za tavu), dodajte pivo i dobro promiješajte.
Rižu kuhajte prema uputama na pakiranju, kada pivo ispari počnite dodavati temeljac malo po malo.
Svaki put promiješajte i ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Kuhanu rižu posolite, dodajte papar, maslac i miješajte dok se ne otopi.
Na kraju dodajte narezani peršin i hrskavu pancetu.
Pospite ribanim parmezanom i poslužite uz Hendrix pivo.
Temeljac možete zamijeniti vodom. Budite oprezni kada solite rižu, panceta je dosta slana pa pripazite da ne pretjerate. U rižu uz pancetu možete dodati povrće po želji.