Kakvo je to bilo veselje! Stigao je novi prah i željela sam ga odmah probati u nekom desertu pa je cijela kuća bila u pogonu! Da vam odmah priznam, pola smo smazali dok se još nije pošteno ohladila, a drugu polovicu malo kasnije. Smazali bismo mi sve odmah, ali smo zaključili da bi nam moglo biti zlo 🙂 I dobro da nismo jer druga tura koja je bila taman ohlađena kako treba, bacila nas je u nesvijest i još smo danima pričali o ovom desertu.
Sad kad gledam fotke i pišem tekst zaključak je da moram ponoviti jer šteta je da prođe ljeto bez rolade koja oduzima dah. Nađite mjesta u hladnjaku, ispecite i uživajte! Zapravo predlažem da odmah ispečete dvije kore jer će prva rolada nestati u trenu, a tek ćete s drugom guštati polako i hvaliti se okolo 🙂
Stavite grijati pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a sa strane pripremite još jedan papir za pečenje (najbolje na stolu) koji pospite šećerom u prahu.
Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg te dalje miksajući polako dodavajte šećer i miksajte dok se sav šećer ne otopi.
Zatim smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte ocat i brašno. Još malo dobro promiješajte pa dobivenu smjesu rasporedite na lim za pečenje i posipajte listićima badema.
Pecite 7 minuta na 180°C, a zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 15 minuta.
Čim izvadite iz pećice, pečenu koru prebacite na drugi papir koji ste pripremili (onaj sa šećerom) i ostavite da se malo ohladi.
Za to vrijeme istucite vrhnje za šlag za ostalim sastojcima za kremu, a pola malina narežite na manje komade (može i polovice) pa lagano umiješajte u kremu.
Sada ohlađenoj kori skinite papir za pečenje (onaj gornji na kojem se kora pekla), premažite kremom i pomoću donjeg papira za pečenje zarolajte.
Sve zajedno ohladite barem sat vremena prije jela. Rolada će dobiti lijep oblik, a s vanjske će strane biti obložena listićima badema. Ukrasite po želji ostatkom malina i prahom malina pa poslužite. Oduševit će vas ova slatko-kisela kombinacija :-)
Koru možete ispeći i bez listića badema, ali vas moram upozoriti da to nije isto. Bademi daju hrskavost i poseban okus koji će vam se svidjeti. Što se tiče izbora voća i praha, osim malina možete koristiti borovnicu, jagodu ili kupinu.