Od juhe preko predjela do glavnog jela, piletina je najdraža baza zbog lakoće i kratke pripreme te sposobnosti transformacije uz razne začine. Uvijek zanimljiva i velikima i malima na našem je stolu često u raznim
kombinacijama. Priznajem da najrjeđe pripremamo pečeno pile, uvijek nastojim kombinirati više raznih namirnica i začina zanimljivog okusa. A kao i većina recepata, ove su rolice nastale slučajno jer se poklopilo više
elemenata. Zahladilo je pa sam odmah počela razmišljati kako se ugrijati uz pomoć pećnice, u hladnjaku sam pronašla lisnato tijesto i piletinu koja je čekala red za jelo 🙂 Kako mašta čini svašta tako je i u ovom slučaju napravila i kombinirala svašta što je na kraju ispalo fenomenalno ukusno, taman začinjeno, meso nije bilo suho, svi su bili zadovoljni, a još smo se i ugrijali 🙂
Uživajte i ugrijte se uz ovo jelo baš kao i mi!
Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec
Meso začinite solju, paprom, crvenom paprikom i češnjakom u prahu pa ispecite i ostavite da se malo ohladi. Ja uvijek pečem odvojene batke od zabataka, meso je tako brže gotovo.
Dok se meso peče, narežite povrće na tanke trakice i pecite na tavi na maslinovom ulju dok malo ne omekša. Neka bude hrskavo, nemojte pretjerati s dinstanjem. Gotovom povrću dodajte sušene brusnice i promiješajte.
Lisnato tijesto izrežite na pravokutne oblike veličine koju želite. Ja od jednog lisnatog tijesta dobijem 8 komada, malo većih.
Meso batka i zabatka vilicom odvojite od kosti, a povrće začinite prema želji.
Upalite pećnicu na 200°C i pripremite veliki lim za pečenje, može onaj za pizzu.
Na svaki komad lisnatog tijesta stavite na sredinu prvo povrće, zatim meso pa pažljivo preklopite tijesto i stisnite rubove.
Rolice stavite na lim za pečenje, svaku premažite tučenim jajetom i pecite 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu do zlatno smeđu boju.
Rolice možete pripremiti i od tijesta za pizzu u kom slučaju također pripremite 500 gr tijesta. Oni najzahtjevniji, rolice mogu napraviti i od rižinih tortilja. Ubaciti možete kestene ili suhe šljive te dodati džem od šljiva ili brusnica.