Rolice s nadjevom od piletine, povrća i brusnica

( 4 od 5 )
Loading...
pricejednekuhace.hr
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 40 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Od juhe preko predjela do glavnog jela, piletina je najdraža baza zbog lakoće i kratke pripreme te sposobnosti transformacije uz razne začine. Uvijek zanimljiva i velikima i malima na našem je stolu često u raznim
kombinacijama. Priznajem da najrjeđe pripremamo pečeno pile, uvijek nastojim kombinirati više raznih namirnica i začina zanimljivog okusa. A kao i većina recepata, ove su rolice nastale slučajno jer se poklopilo više
elemenata. Zahladilo je pa sam odmah počela razmišljati kako se ugrijati uz pomoć pećnice, u hladnjaku sam pronašla lisnato tijesto i piletinu koja je čekala red za jelo 🙂 Kako mašta čini svašta tako je i u ovom slučaju napravila i kombinirala svašta što je na kraju ispalo fenomenalno ukusno, taman začinjeno, meso nije bilo suho, svi su bili zadovoljni, a još smo se i ugrijali 🙂
Uživajte i ugrijte se uz ovo jelo baš kao i mi!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Meso začinite solju, paprom, crvenom paprikom i češnjakom u prahu pa ispecite i ostavite da se malo ohladi. Ja uvijek pečem odvojene batke od zabataka, meso je tako brže gotovo.

  • Drugi korak

    Dok se meso peče, narežite povrće na tanke trakice i pecite na tavi na maslinovom ulju dok malo ne omekša. Neka bude hrskavo, nemojte pretjerati s dinstanjem. Gotovom povrću dodajte sušene brusnice i promiješajte.

  • Treći korak

    Lisnato tijesto izrežite na pravokutne oblike veličine koju želite. Ja od jednog lisnatog tijesta dobijem 8 komada, malo većih.

  • Četvrti korak

    Meso batka i zabatka vilicom odvojite od kosti, a povrće začinite prema želji.

  • Peti korak

    Upalite pećnicu na 200°C i pripremite veliki lim za pečenje, može onaj za pizzu.

  • Šesti korak

    Na svaki komad lisnatog tijesta stavite na sredinu prvo povrće, zatim meso pa pažljivo preklopite tijesto i stisnite rubove.

  • Sedmi korak

    Rolice stavite na lim za pečenje, svaku premažite tučenim jajetom i pecite 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu do zlatno smeđu boju.

Savjet

  • Rolice možete pripremiti i od tijesta za pizzu u kom slučaju također pripremite 500 gr tijesta. Oni najzahtjevniji, rolice mogu napraviti i od rižinih tortilja. Ubaciti možete kestene ili suhe šljive te dodati džem od šljiva ili brusnica.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
x

Lost Password