Salata od piletine, lubenice i grilanog sira

( 0 od 5 )
Loading...
Salata od piletine
  • 4 osobeBroj osoba
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Gledaju me moji dok pripremam ovu salatu i čude se kombinaciji voća i mesa. Kao da već nisu probali ananas i piletinu i ostali oduševljeni. Ali ovo je nešto novo! Lubenica! Pa ona se jede sama, hladna i služi za osvježenje. E to me podsjetilo na djetinjstvo jer kada gledam moju djecu danas koja dobro očiste lubenicu od koštica, onda narežu sve na kockice pa uzmu vilicu i jedu. A mi smo kao djeca jeli onako narezanu šnitu u sjedećem položaju s raširenim koljenima da ne pokapamo noge, grizli i pljuvali koštice, a jelo se sve do zelene kore jer nema bacanja 🙂 I svaki smo put imali brkove od lubenice pa se nakon svakog griza zadovoljno smijali jedni drugima! To su bila vremena!
I kao i svaki puta, dopalo im se, a još jedan argument koji mi je išao u prilog kombinaciji voće i salata jest da lubenica nije voće, tako barem kaže wikipedija.
I nije samo voda u boji koja služi za osvježenje već je bogata manganom, sadrži vitamine B6, B1 i vitamin C, a svi su oni uključeni u rad imunog sustava.
Ako ste probali moju kombinaciju piletine i jagoda onda vam ovo neće biti ništa novo. Kod mene je sve moguće, volim eksperimentirati, probati što više kombinacija i jesti ono što je meni ukusno, a ne što paše ili ne. Ako u hladnjaku imate mariniranu piletinu kao što ja imam uvijek i već sam vam pisala koliko je to praktično, onda vam je svaki ručak gotov za tren 🙂 Uživajte dok ima lubenice, brzo će zima!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec  

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Piletinu marinirajte u maslinovom ulju i začinima po želji (gore sam navela koje ja koristim), zatim ju narežite na trakice.

  • Drugi korak

    Salatu operite, očistite i narežite na komade, a luk ogulite i narežite na trakice.

  • Treći korak

    Mini rajčice operite i svaku prerežite na pola

  • Četvrti korak

    Sir narežite na deblje šnite.

  • Peti korak

    Piletinu ispecite sa svih strana na srednje jakoj vatri da dobije lijepu boju, zatim ju ostavite sa strane.

  • Šesti korak

    Na tavi na kojoj ste pekli piletinu, stavite peći sir i kada se ispeče sa svake strane po minutu, izvadite ga sa strane i narežite na kockice.

  • Sedmi korak

    Sada 4 šnite lubenice očistite od koštica i izrežite na kockice.

  • Osmi korak

    U zdjelu za serviranje poslažite sve namirnice jednu do druge.

  • Deveti korak

    Sve posipajte sjemenkama sezama.

Savjet

  • Umjesto dimljenog i pečenog sira možete koristiti neki drugi poput feta sira, mozzarelle ili ricotte. Također, od povrća možete dodati što god volite ili imate kod kuće, a u svako godišnje doba možete imati različitu salatu od sezonskih namirnica. Ova ljetna kombinacija je posebna baš zbog lubenice koji daje posebnu aromu mesu i sve okuse zaokružuje.

Call to action banner image
x

Lost Password