Salata od riže i tune

( 5 od 5 )
Loading...
Salata od riže i tune
  • 4 osobeBroj osoba
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Salata od riže i tune je jelo objavljivano već nekoliko puta, a sada je vrijeme da bude i na web stranici. Zasluženo jer ga jako hvalite i zadovoljni ste idejom za jednostavan, brz i jeftin obrok. Ovu sam kombinaciju otkrila s nepunih 40 godina i cijeli sam život ovu salatu od tune radila isključivo s tjesteninom, ali kada sam probala s rižom, zaboravila sam da uopće postoje neke druge kombinacije 🙂 A rižu ionako volim više od tjestenine, posebno parboiled koja se ne može prekuhati niti zalijepiti. Svidjet će se i vama sigurna sam.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Rižu operite i ocijedite, a zatim dodajte u zdjelu s 4 šalice vrele i posoljene vode (žličica soli) i kuhajte dok ne zavrije. Nakon toga smanjite vatru na najmanje i kuhajte prema uputama na pakiranju.

  • Drugi korak

    Ukoliko želite kuhati jaja, izvadite ih iz hladnjaka barem 10 minuta prije kuhanja, zatim stavite u hladnu vodu, dodajte žličicu soli ili sode bikarbone prije kuhanja. Kuhajte na najjačoj vatri do ključanja , a zatim odmah maknite s vatre i ostavite u vrućoj vodi 10 minuta. Nakon 10 minuta, premjestite ih u posudu s hladnom vodom i ostavite da stoje još 5 minuta, a zatim ogulite.

  • Treći korak

    Paprike i luk narežite na sitne kockice. Tunu ocijedite od ulja ili vlastitog soka (ovisi koju ste kupili), rižu procijedite, a ako ste kuhali jaja i želite ih dodati u salatu, narežite ih na sitne kockice.

  • Četvrti korak

    Kada se riža ohladi, sve sastojke stavite u zdjelu, dodajte začine, majonezu, vrhnje, maslinovo ulje i promiješajte. Probajte i provjerite nedostaje li neki začin po želji (sol, majoneza, vrhnje, itd.).

  • Peti korak

    Poslužite na podlozi od zelene salate i rajčice.

Savjet

  • Obrok je odličan i za drugi dan. Salatu možete napraviti i bez luka ljubičastog luka (s crvenim) iako baš ljubičasti luk i tuna pašu zajedno na poseban način ;-) Probajte parboiled rižu –zdrava je, puna minerala, zrna su uvijek razdvojena i ne može se prekuhati niti zalijepiti.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password