Veliki sam fan salata, ali ovako nešto još nisam radila. Inače, kod mene većina recepata nastaje spontano kada vidim određene namirnice, a tako je i ova jer su na stolu bile svježe jagode, a u hladnjaku špinat za smoothie. Sami pogled na obje namirnice bio je dovoljan da odem u dućan po feta sir, šutim i radim dok su moji u tišini čekali što će nastati. Doslovno sam pomiješala što volim i što sam imala u kući pa sve zalila maslinovim uljem. Dvoumila sam se između maslinovog i bučinog ulja, ali za prvi put nisam imala hrabrosti odmah uzeti intenzivnije ulje, dok ne probam kako se svi okusi miješaju. Kasnije sam probala i priznajem da je odlično i sa bučinim 🙂 Stoga, ne bojte se ni vi!
Ukućani su oduševljeni (osim kćeri) i tražili su još! A najveće otkriće nam je kombinacija jagoda, feta sira i maslinovog ulja koju od tada pripremamo kao snack uz vino ili pivo, predjelo ili kada želimo šokirati goste!
Orašaste plodove, bučine sjemenke i maslinovo ulje ćete pronaći u Tvornici zdrave hrane na ovom linku
Grubo narežite orašaste plodove koje ste odabrali za salatu. Jagode operite, očistite i narežite na kolutove.
Špinat i rikolu operite, a feta sir narežite na šnite.
U zdjelice stavite listove špinata i rikole, dodajte jagode, pospite orašastim plodovima, bučinim sjemenkama i fetom.
Začinite maslinovim uljem i poslužite.
Možete dodati pečene šparoge, a ljeti dinju ili lubenicu. Salata je vrlo ukusna i osvježavajuća, a sami se još poigrajte kombinacijama prema svom ukusu.