Krumpir kuhan u ljusci je najzdraviji i meni najukusniji. Ako niste znali, tako kuhan krumpir ima manje kalorija od riže, kruha ili tjestenine. Stoga, ukoliko ga volite jesti kao ja, uživajte u njemu koliko vam volja i to baš u ovom obliku. Nekako mi se čini da ga ljudi rijetko pripremaju na ovaj način, više pečen ili pržen u ulju, a ovako je puno ukusniji i zdraviji.
Idealan je kao lagani obrok za vrijeme ljetnih vrućina, a sigurno će vas dovoljno zasititi i dati vam energije za ostatak dana!
Krumpir operite i zajedno s ljuskom stavite kuhati. Neka se cijelo vrijeme kuha cijeli krumpir u kori, a gotov je kada vilicom ili nožem možete doći do sredine krumpira.
Dok se krumpir kuha, salatu operite i natrgajte na manje komade. Mrkvu ogulite i naribajte. Ovaj korak možete preskočiti ukoliko kupite već spreman mix za salatu.
Pancetu narežite na male štapiće i prepržite na tavi bez ulja dok ne postane hrskava.
Rajčicu operite i narežite na šnite, a mozzarellu izvadite iz paketića i narežite također na šnite.
Kuhani krumpir izvadite iz vode, ogulite koru i narežite na okrugle šnite.
Pomiješajte sve sastojke, začinite po želji i prije posluživanja na vrh stavite hrskavu pancetu.
Namirnice možete kombinirati prema vlastitom ukusu ili prema namirnicama koje već imate u hladnjaku. Ukoliko nemate pancetu, možete koristiti komade pečene kobasice ili ostatke pečenog/kuhanog mesa od prijašnjeg obroka. Salata će biti još ukusnija ukoliko na kraju dodate narezani mango ili ananas