SCHWARZWALD S CHIA SJEMENKAMA U VINU

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 0 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Ako se pitate kako schwarzwald u čaši pa još s trešnjama i chia sjemenkama u vinu, totalno vas razumijem. Na prvu je i meni zvučalo čudno, ali vjerujte da treba probati i uživati u sasvim novom ruhu ovog njemačkog klasika.

Priznajem, trebalo mi je par dana da „provarim“ ovu ideju i krenem s izradom, mislila sam kako nema šanse da svi ti okusi budu izbalansirani.

Upravo su arome trešanja, kompota crvenih jabuka, višanja i šljiva u vinu zaslužne što sam baš ovaj Plavac mali odabrala za izradu deserta i nisam požalila. Osvježavajući, lagan, ukusan, jednostavan za pripremu, apsolutno je zaslužio biti ljetni kralj svakog stola, a svojim će izgledom i aromama osvojiti svakoga.

Ne znam da li ste znali, chia sjemenke u vodi jako brzo nabubre, ali u alkoholu (vinu) baš polako što mi je bilo posebno zanimljivo otkriće kod izrade ovog deserta. Stavila sam u jednu zdjelicu vodu, u drugu vino, dodala chia sjemenke i promatrala što se događa.  U vodi su nabubrile puno brže te mi se učinilo da u vinu uopće neće nabubriti. Dosjetila sam se pomiješati vodu i vino što je ubrzalo postupak bubrenja, ublažilo okus i miris alkohola i na kraju ispalo kao super ideja. Čovjek stvarno uči dok je živ.

Uživajte i ne zaboravite na ostatak vina u butelji dok izrađujete desert! Tko zna kakve će i vama ideje pasti na pamet.

Još jedan recept s ovim vino pogledajte na linku https://pricejednekuhace.hr/recept/junetina-u-crnom-vinu/

Recept je napravljen u suradnji s Vina Palihnić Okusime.com 

Sastojci za 4 osobe

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Chia sjemenke prelijte vodom i vinom i ostavite sa strane da bubre najmanje 30 minuta. Povremeno promiješajte.

  • Drugi korak

    Trešnje operite i polovici trešanja izvadite koštice.

  • Treći korak

    Na laganoj vatri zagrijte 250 ml vrhnja za šlag, dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.

  • Četvrti korak

    Preostalo vrhnje istucite u šlag.

  • Peti korak

    U 4 čaše rasporedite chia sjemenke, dodajte istučeni šlag pa nekoliko trešanja bez koštica u svaku čašu.

  • Šesti korak

    Prelijte ganacheom od čokolade, ukrasite trešnjama i poslužite.

Savjet

  • Chia sjemenke možete namočiti večer prije, tako ćete ih sljedeći dan imati spremne za izradu deserta. Umjesto trešanja možete koristiti višnje ili bobičasto voće po želji.

Call to action banner image
x

Lost Password