Već sam pripremala recept sličan ovome, pulled pork varijantu što puno duže traje, a u zadnje vrijeme svinjetinu jedemo baš rijetko. Totalno smo se prebacili na piletinu od koje doista mogu napraviti sve i svašta, brzo je gotova, mekana, sočna i ukusna.
Upravo je zbog toga nastao ovaj recept s otkoštenim zabatcima koje sam odabrala jer obožavam to meso na podlošku koje je potpuno očišćeno i bez kostiju.
Varijanta s pivom posebno me oduševila i baš volim kombinaciju piva i piletine 🙂
Novi val se odlično uklopio u sve sastojke i dao poseban „šmek“ mesu.
Kada nemam dovoljno vremena za domaća peciva, meso poslužujem u hrskavom tostu, a odlična je i kombinacija s naan kruhom, burger pecivima ili tortiljama.
Pivo obavezno ide i uz ovo jelo stoga nemojte zaboraviti sve zajedno dobro zaliti 🙂
Ljubitelji „šarf“ okusa neka dodaju malo chillija za dodatnu aromu.
Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec i u suradnji s Pivovarom Medvedgrad
Upalite pećnicu na 150°C i pripremite manji lim za pečenje.
U lim za pečenje stavite piletinu na kojoj ste nožem napravili nekoliko proreza.
Sve sastojke za umak pomiješajte u zdjelici pa prelijte preko piletine.
Dobro sve promiješajte rukama pa pokrijte folijom i stavite u pećnicu.
Dobro sve promiješajte rukama pa pokrijte folijom i stavite u pećnicu.
Pečeno meso izvadite iz pećnice i maknite foliju.
Nakon što para izađe, vilicama razdvojite i usitnite meso pa ga dobro promiješajte s umakom.
Meso s omiljenim povrćem poslužite u prepečenom tostu, burger pecivima ili tortiljama.
Poanta ovog recepta je da se meso peče polako na nižoj temperaturi. Ukoliko nemate toliko vremena, možete pojačati temperaturu da bude brže gotovo, ali pripazite da je gotovo tek kada se može bez velikog truda natrgati vilicom. Ja volim kada se meso samo raspada :-) Umjesto pilećeg zabatka možete koristiti i pileći file.