Shakshuka

( 5 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

U Izraelu Shakshuku jedu za doručak, ali sigurni smo da ćete ju rado prigrliti i za ručak. Trebate jednu posudu, nekoliko sastojaka i dobit ćete sočno jelo nakon kojeg ćete pucati od zdravlja. Oboružajte se kruhom koji ćete rado umakati u Shakshuku ili poslužite sa salatom koja će fino izbalansirati ovo jelo. Nakon što probate kombinaciju rajčice i jaja još jednom ćete se uvjeriti koliko je ova kombinacija – mljac.

Najveća prednost ovog jela jest što koristiti namirnice koje biste možda bacili. Sada imate ideju što napraviti s namirnicama koje vam je žao baciti, a još su ukusne za jelo 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Povrće ogulite ili operite i nasjeckajte na jednake dijelove. Što sitnije nasjeckate to će povrće biti brže gotovo.

  • Drugi korak

    Zagrijte ulje u dubljoj tavi pa vrućem ulju dodajte luk i pirjajte 5 minuta. Dodajte češnjak i nastavite pirjati još minutu.

  • Treći korak

    Potom dodajte papriku i nastavite pirjati idućih 5 minuta dok paprika ne omekša.

  • Četvrti korak

    Dodajte rajčicu, začine te nastavite pirjati 5 minuta dok se umak ne reducira.

  • Peti korak

    Ubacite jaja jedno po jedno pazeći da se žumanjak ne razlije, dodajte sir, poklopite i ostavite da se jelo krčka još 10 minuta. Umak se treba lijepo reducirati (ne previše i ne smije zagorjeti na dnu), a žumanjak treba ostati lagano tekući ili kakav volite. Ako volite tvrđi žumanjak, ostavite koju minutu dulje da se krčka.

  • Šesti korak

    Na samom kraju pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite vruće uz tostirani kruh i zdjelu zelene salate.

Savjet

  • Povrće možete nasjeckati dan ranije i spremiti u hladnjak, a što se tiče količine povrća i jaja, sami regulirajte prema svojim potrebama ili prema količinama u hladnjaku. Nećete pogriješiti ukoliko navedenim količinama dodate više luka ili paprike (ja osobno volim staviti 3 polovice paprike u boji jer volim papriku i puno boja u jelu). Ljute papričice možete zamijeniti paprom, sir staviti koji najviše volite ili ga uopće ne staviti. Poanta ovog jela jest da iskoristite namirnice iz hladnjaka i da kombinirate ono što najviše volite.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password