Već znate koliko volim bundeve i koliko se zbog njih veselim jeseni. Ipak sam cijelu prošlu jesen posvetila receptima od buče, točnije, hokaido tikve, koju obožavam.
Kako su koštice dostupne preko cijele godine, konzumiram ih stalno u svim mogućim varijantama, a ulje je nezamjenjivo kada su salate u pitanju. Napokon priznajem javno da
sam veći fan bučinog ulja, a maslinovo je odmah iza njega. Jednostavno je neodoljivo i mogla bih živjeti od bučinog ulja i domaćeg kruha 🙂
Bučine sjemenke tostirajte (ispecite) na tavi 3 minute miješajući. Sjemenke će dobiti laganu smeđu boju i počet će „pucati“ u tavi.
Još ih tople stavite u blender i sameljite.
Mljevene sjemenke dodajte sirnom namazu i dobro promiješajte.
Dodajte ulje, sok i češnjak u prahu, promiješajte i probajte da li je dovoljno začinjeno.
Poslužite na prepečenom tostu i pospite bučinim sjemenkama.
U namaz možete dodati chili papričice ili papar kako biste ga dodatno začinili. Čuvajte ga u hladnjaku u staklenoj posudi s poklopcem. Ne znam točan rok trajanja, kod nas se uvijek pojede u jednom danu :-)