Sirni namaz od bučinih sjemenki

( 0 od 5 )
Loading...
  • 7 mVrijeme pripreme
  • 3 mVrijeme kuhanja
  • 10 mGotovo za
Ispiši recept

Već znate koliko volim bundeve i koliko se zbog njih veselim jeseni. Ipak sam cijelu prošlu jesen posvetila receptima od buče, točnije, hokaido tikve, koju obožavam.
Kako su koštice dostupne preko cijele godine, konzumiram ih stalno u svim mogućim varijantama, a ulje je nezamjenjivo kada su salate u pitanju. Napokon priznajem javno da
sam veći fan bučinog ulja, a maslinovo je odmah iza njega. Jednostavno je neodoljivo i mogla bih živjeti od bučinog ulja i domaćeg kruha 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Bučine sjemenke tostirajte (ispecite) na tavi 3 minute miješajući. Sjemenke će dobiti laganu smeđu boju i počet će „pucati“ u tavi.

  • Drugi korak

    Još ih tople stavite u blender i sameljite.

  • Treći korak

    Mljevene sjemenke dodajte sirnom namazu i dobro promiješajte.

  • Četvrti korak

    Dodajte ulje, sok i češnjak u prahu, promiješajte i probajte da li je dovoljno začinjeno.

  • Peti korak

    Poslužite na prepečenom tostu i pospite bučinim sjemenkama.

Savjet

  • U namaz možete dodati chili papričice ili papar kako biste ga dodatno začinili. Čuvajte ga u hladnjaku u staklenoj posudi s poklopcem. Ne znam točan rok trajanja, kod nas se uvijek pojede u jednom danu :-)

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password