Nakon gotovo godinu dana eksperimentiranja s pivom, došao je red i na sladoled. Svi ljubitelji stout piva i čokolade sigurno se neće buniti da svoje najdraže piće i slasticu probaju zajedno i to u osvježavajućem sladoledu. Poslužite slobodno uz stout pivo, šlag, preljev od karamele, neovisno da li u kornetu ili u čaši.
Čokoladu izlomite na sitne komade i stavite u lonac sa strane. U posebnoj posudi na najmanju vatru stavite grijati mlijeko, šećer i malo soli.
Dok se mlijeko grije, umutite žumanjke i zatim ih dodajte ugrijanoj smjesi mlijeka te lagano miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Zgusnutu smjesu kroz cjediljku uspite u lonac s čokoladom, zagrijavajte na najmanjoj vatri miješajući dok se čokolada ne otopi.
Kada je smjesa s čokoladom postala glatka, dodajte slatko vrhnje, pivo i vaniliju. Miješajte još minutu dok se sastojci dobro ne pomiješaju, a zatim ostavite sa strane.
Veći lonac do pola napunite ledom i u njega stavite lonac sa smjesom za sladoled. Miješajte dok se smjesa za sladoled ne ohladi, što će biti brzo.
Smjesu prebacite u hladnjak na pola sata, a zatim spremite u zamrzivač.
Umjesto tamne, možete koristiti i običnu mliječnu čokoladu. Osobno više volim tamnu jer mi je mliječna previše slatka, a crna piva više paše uz tamnu čokoladu pa zato volim tu kombinaciju. Osim što je pivo u sladoledu, možete ga konzumirati i uz sladoled :-) Da ne zaboravim, za ljepšu (povezaniju) smjesu, nekoliko je puta izvadite iz zamrzivača, promiješajte pa vratite. Pazite da to napravite dok se smjesa nije potpuno zamrznula.