Recept za ove preukusne keksiće vidjela sam kod IG frendice lady.sarma i odmah dobila ideju za kombinaciju s pivom 🙂 Najteže mi je odabrati pivu za kulinarske kombinacije jer su mi sve prefine, jedino što stout nikako nema konkurenciju u kombinacijama s čokoladom, najbolji je i točka!
U suhe rajčice sam se zaljubila kada sam ih prvi put stavila u kruh s pirovim brašnom. Ta je kombinacija nevjerojatna i radimo ga na mojim radionicama što posebno veseli polaznike. Rajčice daju odličnu aromu samo pazite na količinu soli jer znaju biti jako slane. Probajte rajčicu prije stavljanja u neko jelo da znate koliko je slana i treba li uopće dodatno soliti.
Ovi su keksi idealni za zimu kada češće palimo pećnicu, a razveseliti će i velike i male. Možete ih ispeći pa pokloniti za Božić dragim ljudima 🙂
Suhe rajčice narežite jako sitno.
Pećnicu upalite na 180°C i pripremite veliki lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite sve suhe sastojke pa im dodajte mokre i dobro promiješajte.
Provjerite da li je potrebno još tekućine ili brašna pa dodajte. Ovisno da li je previše suho (tvrdo) ili pak previše mekano i ljepljivo.
Gotovo tijesto razvaljajte na debljinu oko 5mm i kalupom izrežite željene oblike.
Stavite na papir za pečenje i pecite 15 min.
Ohladite i poslužite uz ostatak piva.
U smjesu možete dodati ružmarin, peršin ili medvjeđi luk. Pojačana aroma će dodatno obogatiti okus.