Slani keksi sa suhom rajčicom i pivom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Recept za ove preukusne keksiće vidjela sam kod IG frendice lady.sarma i odmah dobila ideju za kombinaciju s pivom 🙂 Najteže mi je odabrati pivu za kulinarske kombinacije jer su mi sve prefine, jedino što stout nikako nema konkurenciju u kombinacijama s čokoladom, najbolji je i točka!

U suhe rajčice sam se zaljubila kada sam ih prvi put stavila u kruh s pirovim brašnom. Ta je kombinacija nevjerojatna i radimo ga na mojim radionicama što posebno veseli polaznike. Rajčice daju odličnu aromu samo pazite na količinu soli jer znaju biti jako slane. Probajte rajčicu prije stavljanja u neko jelo da znate koliko je slana i treba li uopće dodatno soliti.

Ovi su keksi idealni za zimu kada češće palimo pećnicu, a razveseliti će i velike i male. Možete ih ispeći pa pokloniti za Božić dragim ljudima 🙂

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Suhe rajčice narežite jako sitno.

  • Drugi korak

    Pećnicu upalite na 180°C i pripremite veliki lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje.

  • Treći korak

    U zdjelu stavite sve suhe sastojke pa im dodajte mokre i dobro promiješajte.

  • Četvrti korak

    Provjerite da li je potrebno još tekućine ili brašna pa dodajte. Ovisno da li je previše suho (tvrdo) ili pak previše mekano i ljepljivo.

  • Peti korak

    Gotovo tijesto razvaljajte na debljinu oko 5mm i kalupom izrežite željene oblike.

  • Šesti korak

    Stavite na papir za pečenje i pecite 15 min.

  • Sedmi korak

    Ohladite i poslužite uz ostatak piva.

Savjet

  • U smjesu možete dodati ružmarin, peršin ili medvjeđi luk. Pojačana aroma će dodatno obogatiti okus.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password