Sok od bundeve

( 0 od 5 )
Loading...
pricejednekuhace.hr
  • -2 dlBroj osoba+
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 0 mVrijeme kuhanja
  • 10 mGotovo za
Ispiši recept

Godinama sam luda za hokaido bundevom i pripremam ju na sve moguće načine, ali mi nikada nije palo napamet od nje napraviti svježi sok.
Sve dok nisam dobila Cidrani original jabučni ocat koji je fenomenalan za detox pa sam danima razmišljala što bih mogla napraviti novo, drugačije, a zdravo. Istražujući zdrave sokove i sve blagodati voća i povrća, naišla sam na odličan tekst o soku bundeve koji me se dojmio, a doma sam imala domaću hokaidu 🙂 Pogađate, odmah sam morala isprobati! Ja imam sokovnik koji radi hladno prešane sokove sa pulpom i bez tako da vam ne mogu reći kako će sok ispasti vama ako imate neki drugačiji sokovnik, ali probajte. Dakle, napravila sam svježi, bistri sok (bez pulpe) i oduševila se, a okus ne mogu usporediti s ničim što sam do sada probala. Inače, sok se preporuča biti netom prije ručka i to 1-2 dcl kako bi vas zasitio zbog čega ćete manje pojesti, a duže biti siti. Na taj biste način trebali izgubiti kilograme, a dobiti potrebne nutritivne vrijednosti.

Sastojci za 2dl soka

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Bundevu operite, prepolovite i očistite od koštica. Narežite na trake ili kockice pa stavite u sokovnik. Od 600 gr očišćene bundeve dobit ćete cca 2 dcl soka, a pulpu koja ostane možete ponovno staviti u sokovnik da dobijete još soka ili ostaviti sa strane pa koristiti za rižoto ili umak. Iscijeđenom soku dodajte Cidrani ocat i kajenski papar, promiješajte i popijte prije ručka.

Savjet

  • U sok po želji možete dodati đumbir, naranču ili limun. Okus prilagodite svom nepcu i slobodno možete napraviti više soka jer može stajati u hladnjaku 2 dana.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password