Obožavam ovo ukusno i brzo gotovo jelo. Špageti s dagnjama i rajčicom pripremam često jer uvijek u kući imam bijelog vina, špageta i smrznutih morskih plodova 🙂
Nemojte se zamarati ako nemate pelate, njih možete zamijeniti rajčicom u tubi (koncentratom) ili onom u tetrapaku. Isto tako, ako nemate svježe mini rajčice, jelo neće biti manje ukusnije. Svježa rajčica osvježava ovo jelo i to je jedini razlog zašto je koristim. Iskoristite što imate, a začine uvijek dodajte prema svom ukusu, neovisno što piše u receptu.
Luk narežite na sitne kockice, češnjak na listiće, rajčicu na četvrtine, a peršin nasjeckajte.
Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
U dublju tavu ili zdjelu stavite ulje da se grije i dodajte luk. Pržite 5 minuta, a zatim dodajte češnjak i pržite još minutu.
Dodajte dagnje i vino. Ako koristite smrznute dagnje, nije ih potrebno prethodno odmrzavati. Neka se kuha 5 minuta.
Dodajte pelate, sol i papar. Promiješajte i ostavite da se krčka još 10 minuta.
Skuhanu tjesteninu ocijedite i dodajte umaku i dagnjama.
Promiješajte, dodajte sjeckani peršin i rajčice te poslužite. Ukoliko želite, jelo možete posuti ribanim sirom po želji.
Ovo jelo možete pripremiti i sa svježim dagnjama. Postupak je isti, samo što svježe dagnje morate oprati prije korištenja. Ponekad koristim samo kozice u ovoj kombinaciji ili morske plodove, ovisi što imam u hladnjaku ili što mi se jede :-)