Piletinu obožavam jer je zdrava, ukusna, praktična (pod time mislim brzo gotova) i podatna za gotovo sva jela. Na našem je stolu više puta tjedno jer crveno meso jedemo jako rijetko, možda 2 puta mjesečno.
Uvijek u hladnjaku imam marinirane piletine tako da svaki dan možemo pripremiti brzi ručak ili večeru s puno povrća ili jednostavno s omiljenom salatom. Ova kombinacija s gljivama nam je jako draga pogotovo u jesen, a vi možete dodati i kestene 🙂 Slanutak i leća će jako dobro pasati u ovom jelu, palenta je uvijek moj izbor kao prilog, a ostali će odabrati špagete ili kineske rezance.
Super je što kod ovog jela kada ispržite piletinu u woku, možete odvojiti količinu za drugo jelo ili za drugi dan pa napraviti nešto sasvim drugačije. Štedite vrijeme, a uvijek imate kuhano! Kvinoja ili kus kus će vas oduševiti ako ih dodate ovom jelu na kraju, a sve možete osvježiti svježe narezanom jabukom i orasima. U slast!
Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec
Piletinu i papriku narežite na trakice, a luk na tanke ploške.
Šampinjone narežite na malo deblje ploške, a bukovače na trakice.
Piletinu pržite u woku na jako vrućem ulju pa nakon 5 minuta dodajte papriku i luk.
Sve zajedno pržite na jakoj vatri 10 minuta uz miješanje.
Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Mesu dodajte gljive, češnjak te sol i papar, promiješajte pa pržite još 5 minuta.
Tjesteninu ocijedite, dodajte piletini i gljivama, promiješajte i poslužite uz omiljenu salatu.
Umjesto tjestenine možete koristiti palentu ili kineske rezance. Pire krumpir je isto dobra opcija, a mesa možete napraviti više pa odvojiti u posebnu zdjelu prije dodavanja gljiva, da imate podlogu za neko drugo jelo sljedeći dan.