Svinjska rebrica u marinadi od pive

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Marinadu od pive sam prvi put probala u proljeće i jednostavno me oduševila kombinacija pive, meda i začina. Rebrica sam tada pekla u pećnici i svako malo ih dodatno mazala marinadom. Ispalo je prefino. Ono što me dodatno oduševilo neki dan jest ista marinada, samo bez ulja i pečeno u Delimano fritezi za samo 25 minuta.

Bez pećnice, uprljanog lima za pečenje i duuuuugog čekanja da se ispeče, rebrica su ispala fenomenalna. Sočna i hrskava u isto vrijeme, a nakon ručka posebno veseli što fritezu možete rastaviti i staviti u perilicu ili jednostavno odmah nakon pečenja obrisati papirnatim ubrusom.

Ako još niste nabavili svoju fritezu, požurite jer je u tijeku akcija i uz cijenu od 700,00 kn štedite 300,00 kn, a naručiti možete na linku https://www.delimano.hr/friteza/

 

Sastojci

  • Meso
  • Za marinadu
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Pomiješajte sve sastojke za marinadu u dubljoj zdjeli u koju vam stanu rebrica.

  • Drugi korak

    Dodajte rebrica, pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku minimalno 24 sata prije pečenja.

  • Treći korak

    Meso izvadite iz marinade i narežite na komade koji stanu u Delimano fritezu.

  • Četvrti korak

    Stavite peći u Delimano fritezu na vrući zrak (prednost friteze je što je ne morate uključiti ranije da se zagrije, kao primjerice pećnicu). Pecite na 180°C s jedne strane 15 minuta, a zatim okrenite i pecite drugu stranu 5 minuta pa vratite na prvu stranu i pecite još 5 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Ponovite postupak s preostalim komadima rebrica.

  • Peti korak

    Ukoliko nemate Delimano fritezu, rebrica pecite u pećnici u kom slučaju u marinadu dodajte 2 žlice ulja, a marinirano meso prekrijte folijom, lagano pecite na 150°C i svakih pola sata zalijevajte marinadom u kojoj se meso peče. U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Savjet

  • Za pečenje mesa u Delimano fritezi nije potrebno ulje stoga nemojte koristiti ulje kod pečenja ili pripreme marinade. Rebrica možete marinirati začinima i ostaviti u hladnjaku do 3 dana te peći kada ogladnite. Delimano friteza je toliko jednostavna za korištenje da djeci iznad 8 godina možete prepustiti pripremu ručka.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password